Oferte locuri de munca top

Prima faza a Parcului Stiintific Magurele este in pregatire

Peste 70 milioane de euro ar urma să fie investite în prima fază de dezvoltare a Parcului Științific Măgurele, proiect esențial pentru concretizarea obiectivelor de dezvoltare regională ale proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Power (ELI-NP) și pentru valorizarea economică a rezultatelor cercetării de pe întreaga platformă Măgurele.

„Dacă vorbim doar de prima fază a proiectului, adică înainte să ajungem la dotări cu echipamente, avem nevoie de circa 70 de milioane de euro și de 5 ha de teren. În privința terenului propice ridicării parcului Științific, am identificat o unitate militară dezafectată pentru care am făcut solicitare Guvernului României. Sperăm ca transferul unității militare să fie realizat în cel mai scurt timp, pentru a demara lucrările imediat ce avem indicatorii finali ai acestui studiu de fezabilitate, adică anul viitor în februarie-martie. Legat de finanțarea proiectului, am deschis deja discuții în acest sens cu partenerii noștri din Uniunea Europeană. Avem banii pentru a asigura co-finanțarea. Consiliul Județean Ilfov face rezerve bugetare pentru acest proiect de 5 ani”, a declarat Marian Petrache, președintele Consiliul Județean Ilfov, cu ocazia prezentării indicatorilor parcului științific de către Asociația Măgurele Science Park.

Studiul de fezabilitate, realizat cu sprijinul Asociației Internaționale a Parcurilor Științifice, demonstrează necesitatea iminentă a acestei investiții, dar și obligativitatea construirii parcului în imediata vecinătate a proiectului ELI – NP, respectiv în orașul Măgurele, recunoscut de Societatea Europeană a Fizicii drept Loc istoric al fizicii.

Ionel Scrioșteanu, președinte Asociația Măgurele Science Park, a afirmat: „Studiul de fezabilitate arată foarte clar ceea ce Consiliul Județean Ilfov susține de ani buni, și anume că Parcul Științific va contribui la schimbarea/modernizarea profilului urban al orașului Măgurele și al regiunii București-Ilfov, dar şi mai mult, că se va putea transforma într-un pol important de dezvoltare a economiei naționale”.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus