Solplanet x AeroFix

Cand vor fi reluate lucrarile la centura Targoviste

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgovişte vor fi reluate după ce a fost organizată o nouă licitaţie pentru atribuirea contractului, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, citat de Agerpres.

Primarul Stan spune că licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție a centurii ocolitoare a municipiului Targoviste este în fază avansată, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor urmând să se pronunțe asupra contestațiilor înaintate de unele dintre firmele participante la licitație.

”Indiferent de răspuns, vom atribui câștigătorul, fie potrivit soluției pe care o va da CNSC, fie potrivit câștigătorului pe care l-am desemnat noi. În oricare dintre situații, în luna mai vor începe lucrările”, a precizat Cristian Stan.

Termenul de finalizare a lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgoviște este 2018.

Centura Ocolitoare a municipiului Târgovişte, proiect început pe fonduri europene, va fi finalizată din bugetul local.

Modernizarea şi reabilitarea drumului de centură a fost un proiect finanţat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenție 2.1 – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură”.

Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili.

Câştigătorul licitaţiei a fost declarată Asocierea: S.C. Cast S.R.L. – lider asociere, împuternicit, S.C. Trans Bitum S.R.L., Carena SpA Impresa Di Costruzioni. Acest contract  a fost reziliat  în 2012.

Licitația  fost reluată în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Doar că firma a intrat în insolvență, iar în acest condiții, Tehnologica Radion nu a susținut garanția de participare, iar oferta lor, deși câștigătoare, nu mai e valabilă. Stadiul de realizare al proiectului era la acel moment de 27%.

În iunie 2015, lucrarea a fost atribuită Asocierii SC Good Prod SRL și SK-13 Patstroy JSC. Durata de execuție era de 9 luni de la data de emitere a ordinului de începere. Contractul, în valoare  de peste 51 milioane lei, încheiat cu Asocierea SC Good Prod SRL și SK-13 Patstroy JSC a fost, de asemenea, reziliat.

Centura a prins trei primari la Târgoviște: Gabriel Boriga, Ciprian Prisăcaru și Cristian Stan și după trei ani de la începere lucrărilor este la un stadiu de aproximativ 30%.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus