Solplanet x AeroFix

Fabrica BAT va fi extinsă cu circa 2.200 mp

aripa-noua-fabrica-bat-ploiestiSuprafaţa fabricii din Ploiești a producătorului de ţigarete British American Tobacco (BAT) va creşte anul viitor cu circa 2.200 de metri pătraţi în două etape.

Compania a anunțat că va investi 100 de milioane de euro în următorii 5 ani pentru extinderea capacităţii de producţie a fabricii. Investiţia include atât construcţia de noi hale, cât şi achiziţionarea de utilaje şi echipamente.

Într-o primă etapă va fi construită o hală cu suprafaţa de 1.200 de metri pătraţi. Lucrările vor începe în luna ianuarie.

În cea de a doua etapă va fi realizată încă o hală de 1.000 de metri pătraţi. Data începerii lucrărilor pentru cel de al doilea obiectiv este condiţionată de eliberarea autorizaţiei de construire. Documentaţia a fost deja depusă la autoritatea locală.

„România este un mediu favorabil investiţiilor, cu oameni bine pregătiţi şi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în 2016, creştere la care suntem mândri că am putut contribui şi noi. Drept urmare, dorim să continuăm impactul pozitiv pe care îl avem în economia locală prin angajamentul nostru pe termen lung, inclusiv în securizarea celor peste 2.000 de locuri de muncă din întreaga ţară şi crearea altora în următorii ani”, a declarat Gemma Webb, director general British American Tobacco Romania.

În urma investiţiilor derulate anul viitor, capacitatea de producţie a fabricii din Ploieşti va creşte cu 20%. “Producţia fabricii de la Ploieşti va creşte cu 20% în urma investiţiilor pe care le vom realiza în anul 2017, iar această evoluţie se va regăsi în creşterea exportului, care va reprezenta mai mult de 56% din producţia noastră. În urma extinderii, fabrica de la Ploieşti va deveni a doua cea mai mare a grupului şi cea mai performantă”, a precizat la rândul său Francisco Toso, director general al fabricii British American Tobacco din Ploieşti.

Totodată, prin cele trei companii prin care Grupul este prezent în România – fabrica din Ploieşti, compania de distribuţie la nivel naţional şi centrul de servicii care deserveşte operaţiunile din întreaga Europa – BAT plănuieşte să ofere în următorii 5 ani un stimul de circa un miliard de euro în economia românească. Aceasta suplimentar faţă de cele aproximativ 8,2 miliarde de euro, cât este estimată contribuţia BAT la bugetul de stat, sub formă de taxe. De altfel, BAT reprezintă al doilea cel mai mare contributor la bugetul de stat al României şi unul dintre cei mai mari exportatori.

Construcţia fabricii de la Ploieşti a început în anul 1997. Investiţiile realizate până în prezent în unitatea de producţie însumează peste 250 milioane de euro.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus