Solplanet x AeroFix

Ce licitatii vor fi lansate pentru Centura Rutieră a Bucureştiului

 poza-2În luna noiembrie se face verificarea şi aprobarea proiectului tehnic al tronsonului DN 2 (Afumați) – A2 (București – Constanța)11,5 km. Acestea vor fi urmate de întocmirea documentației de licitație. Licitația pentru execuţia lucrărilor va fi lansată în luna decembrie 2016, precizează oficialii CNAIR. Termenul estimat de finalizare a întregului proiect este semestrul II din 2017.

Inelul de sud cuprins între A1 (București – Pitești) și A2 (București – Constanța) va fi de implementat în două etape:

Sector 1 – 22,5 km: între A1 – DN 5 (București – Giurgiu):

* Procedura de licitație va fi demarată în noiembrie 2016;

* Începerea proiectării este estimată pentru luna mai 2017 (cu o durată de 5 luni);

* Termenul de începere a lucrărilor este estimat  pentru luna octombrie 2017 cu o durată de execuţie  de 18 luni.

Sector 2 – 9,4 km: între DN 5 – A2.

* Pe acest sector, proiectul va continua în funcție de soluția dată de experţii colaboratori ai BEI – European Investment Bank (Banca Europeană pentru Investiții), după analiza multicriterială, în baza acordului semnat cu Ministerul Fondurilor Europene.

Raportul final va fi predat Companiei Naționale de Administrare a Investițiilor Rutiere (CNAIR) în termen de 5 luni (până la 1 mai 2017). Soluția recomandată va dicta termenul pentru proiectare și execuție.

Între A1 (București – Pitești) – DN 7 (Chitila) – 8,6 km: porțiunea este în lucru, iar până la finalul lui 2016, se va putea circula pe 4 benzi. Deschiderea circulației pe 4 benzi în această zonă este condiționată de furnizorii de utilități.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

 

Sus