Oferte locuri de munca top

Șefii Romair Consulting și Hidro Prahova, reţinuți

drop-of-water-545377_640Gheorghe Boeru, reprezentant Romair Consulting, şi Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru dare de mită cumpărare de influență și evaziune fiscală.

Conform informaţiilor obţinute de Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu anul 2010, au existat discuții și înțelegeri între mai multe persoane influente în scopul obţinerii unui procent din plăţile efectuate de compania de apă Hidro Prahova pentru lucrări executate în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 162,73 milioane euro.

Banii urmau să fie primiți, sub formă de comisioane, de la societățile agreate pe care, fiecare dintre persoanele implicate, urma să le sprijine în atribuirea contractelor prin exercitarea influenței pe care o aveau la conducerea și angajații Hidro Prahova, respectiv la reprezentanții Ministerului Mediului și Pădurilor cu atribuții legate de derularea proiectului.

Astfel, în perioada august 2010 – aprilie 2011, Boeru a fost ajutat de Adrian Semcu, la momentul respectiv vice-preşedinte al companiei Hidro Prahova, să câştige la licitație un contract de achiziție public.

Contractul, în valoare de 25 milioane lei, cuprindea servicii de asistență tehnică pentru managementul proiectului, proiectare şi supervizare lucrări.

Pentru sprijinul acordat, în luna ianuarie 2012, Semcu a primit de la Boeru suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro).

 

O parte din banii încasați de Romair Consulting din fonduri publice au fost tranzitați, la dispoziția lui Boeru, fără a avea la bază justificări economice reale, prin conturile mai multor societăți comerciale paravan, scoși, în numerar, și folosiți în interesul personal al lui Gheorghe Boeru. Aceste activități au avut ca rezultat sustragerea de la plata, către stat, a sumei totale de 251.765 lei reprezentând 151.060 lei TVA și 100.700 lei impozit pe profit.

Sus