Solplanet x AeroFix

Arhitectul Sergiu Nistor a fost numit consilier al lui Iohannis

Prof. dr. arh. Sergiu Nistor

Prof. dr. arh. Sergiu Nistor

Arhitectul Sergiu Nistor, profesor în cadrul Universitaţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, a fost desemnat consilier prezidenţial de Klaus Iohannis.
Domnul Nistor se alătură astfel echipei de consilieri prezidenţiali, care mai include pe istoricul Andrei Muraru, economistul Cosmin Marinescu, foştii deputaţi Dan Mihalache şi George Scutaru şi scriitoarea Tatiana Niculescu Bran, numiţi de Iohannis în cursul lunii decembrie.
Sergiu Nistor a mai colaborat cu actualul preşedinte al ţării pe vremea când acesta din urmă era primar al Sibiului. Astfel, domnul Nistor a îndeplinit funcţia de Comisar Guvernamental pentru Programul Sibiu 2007 Capitală Culturală Europeană. De asemenea, a elaborat documentaţia pentru propunerea de nominalizare a orasului Sibiu în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De altfel, din 2007, Sergiu Nistor este cetăţean de onoare al oraşului Sibiu.
În prezent, Sergiu Nistor este preşedinte al Comitetului Naţional Român al Consiliului Internaţional pentru Monumente şi Situri (ICOMOS).
Anterior, în intervalul 1998-2001, domnul Nistor a îndeplinit funcţia de director general în cadrul Ministerului Culturii, iar în 2005-2006 a ocupat poziţia de consilier al Ministrului Culturii pe probleme de patrimoniu.
Recent, prof. dr. arh. Sergiu Nistor a fost şi comisarul Bienalei de arhitectură, ediţia 2014.

Sus