Solplanet x AeroFix

Vilă monument istoric tranzacţionată la peste 4 mil. euro

DSC07600O vilă monument istoric din centrul Capitalei a fost tranzacţionată la o valoare ce depăşeşte 4 milioane de euro, anunţă compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox.
Clădirea a fost construită în 1930, dar a fost reconsolidată și restaurată complet după 2000. Suprafața totală construită depășește 2.200 mp, iar terenul aferent este de apromimativ 1.000 mp. Vila dispune de numeroase spații de parcare și zone de relaxare. Proprietatea oferă cumpărătorului, pe lângă valoarea arhitecturală a fațadei și a interioarelor, un spațiu generos și funcțional, flexibil în ceea ce privește destinația finală a clădirii.
Raluca Plaviță, Senior Consultant DTZ, a precizat: „Această tranzacție a fost una atipică, clientul fiind impresionat de proprietate și achiziționându-o într-un timp record. În general, pentru achiziționarea unei proprietăți de lux procesul de ofertare și de selecție este îndelungat și formalizat, ajungând uneori la doi, trei ani.”

Vânzările pe acest segment au înregistrat o creștere de 100% în primele trei trimestre din acest an față de același interval al anului 2013.
Comparativ cu anii anteriori, cei mai activi clienți pe acest segment au fost, pe lângă beneficiarii direcți ai imobilelor, și investitori locali, aceștia optând atât pentru vile, cât și pentru apartamente în imobile noi, situate în zona de nord a capitalei. Bugetele pentru achiziționarea unor astfel de proprietăți de top încep de la 250.000 de euro și pot ajunge până la câteva milioane de euro în cazul vilelor poziționate în locații exclusiviste.
Piața rezidențială din București oferă astăzi un număr relativ limitat de reședințe de top – locație, suprafețe, finisaje și facilități de excepție – mai ales atunci când este vorba despre vile.

Sus