Solplanet x AeroFix

Valoarea creditelor ipotecare este in crestere

Valoarea medie a creditelor ipotecare acordate de Banca Comerciala Romana (BCR) a crescut cu aproximativ 15%, de la circa 140.000 lei in 2013 la 160.000 de lei in acest an.
In Bucuresti, valoarea creditului mediu este de 180.000 de lei. Preponderent, romanii se orienteaza catre apartamente cu doua camere, trei camere si case. Cei care merg catre garsoniere si apartamente cu patru camere sunt mai putin numerosi.
BCR a inregistrat, pe parcursul primelor cinci luni din acest an, o crestere de peste patru ori a vanzarilor de credite ipotecare acordate in lei, comparativ cu aceeasi perioada din anul 2013.
Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR, precizeaza:
„BCR inregistreaza vanzari de credite ipotecare Casa Mea la un nivel cel putin egal cu cel de credite ipotecare Prima Casa. Acesta este un semnal puternic ca piata imobiliara este pe un trend ascendent sustenabil, tranzactiile imobiliare putand fi sustinute din activitatea de baza a bancii.”
In cadrul creditului standard pentru casa cel mai apreciat este creditul de investitii imobiliare cu dobanda fixa pentru 5 ani. Cei mai numerosi clienti care au ales varianta cu rate fixe sunt din Bucuresti urmati de cei din judetele Cluj, Timis, Iasi, Constanta si Brasov, in timp ce la polul opus se situeaza judetele Teleorman, Neamt, Dambovita, Buzau si Giurgiu.

Sus