Solplanet x AeroFix

Atractivitatea investitorilor imobiliari creste in Europa

Increderea investitorilor in piata imobiliara din Europa este in crestere, pe masura ce piata isi revine in urma crizei din zona euro. Investitorii se asteapta ca toate pietele europene sa fie atractive in 2014 si considera ca volumul tranzactiilor va creste in acest an, potrivit unui studiu realizat de compania de consultant Ernst & Young.
Tarile care au avut de suferit cel mai mult in urma crizei, incluzand Spania si Olanda, genereaza acum cel mai mare optimism din partea investitorilor. In majoritatea tarilor europene, oferta de proprietati va creste in 2014, in paralel cu o usoara intensificare a apetitului investitorilor din unele tari pentru dezvoltari speculative.
Investitorii preconizeaza ca preturile vor incepe sa isi revina pe pietele afectate puternic de criza, concomitent cu stagnarea sau chiar inregistrarea unor scaderi pe pietele care si-au revenit mai repede dupa criza.
Pe de alta parte, restructurarea sectorului bancar va avea un efect semnificativ asupra pietei imobiliare europene. Prin urmare, investitorii vor fi incurajati sa caute surse alternative de finantare, releva acelasi raport.

Sus