Solplanet x AeroFix

900 de locuinţe – proiect în consultare publică la Oradea

Piata_Unirii_Oradea

Oradea, centru

Proiectul de construcţie a unui ansamblu de peste 900 de locuinţe în Oradea a intrat în etapa de consultare publică a caietului de sarcini. Timp de o săptămână începând de luni caietul de sarcini va putea fi consultat pe site-ul Primăriei Oradea.

Terenul de 95.888 mp de pe strada Ceyrat, pe care primăria intenționează să realizeze ansamblul de locuințe, este situat pe fosta pepinieră a municipiului.

Ansamblul rezidențial cu funcțiuni complementare va fi alcătuit din şase tronsoane locuințe colective tip ANL cu 180 apartamente şi 20 tronsoane locuințe colective cu un total de 728 apartamente, de tip garsonieră, respectiv cu 1, 2 și 3 camere, conform explicaţiilor date de către primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Totodată, ansamblul rezidențial va cuprinde și spații comerciale, parcări, puncte de colectare deșeuri selective, zone verzi publice de cartier și zone verzi private de cartier, locuri de joacă pentru copii etc.

Primăria Oradiei va asigura utilitățile aferente prin extinderea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare menajeră, energie electrică existente în zonă.

Cartierul rezidențial urmează să fie dezvoltat de investitori privaţi, investiția realizându-se în patru ani, în urma unor licitaţii pentru concesionarea amplasamentelor pentru aceste blocuri.

Ansamblul va fi scos la licitație în şase pachete, iar un investitor va avea posibilitatea să concesioneze maximum două pachete.

După ce caietul de sarcini va fi consultat de către public, acesta va fi propus spre aprobare Consiliului Local.

Investiţia este necesară deoarece administraţia locală se bazează pe creșterea numărului locurilor de muncă în oraş, apreciază primarul Ilie Bolojan.

Sus