Oferte locuri de munca top

9 milioane lei achitate pentru apartamente ce nu au fost construite

DSC01018Omul de afaceri Radu Olteanu, fostul proprietar al fabricii de izolatori Alcor SA din Botoşani,va fi judecat în stare de libertate într-un caz privind achitarea a 11 milioane lei pentru lucrări de construcţii neprestate.

În calitate de director al SC Sticom Trading SRL Oradea, Radu Olteanu a indus și menținut în eroare reprezentanții unei instituții bancare cu ocazia încheierii, iar apoi a executării contractului de credit ipotecar, în valoare de 11 milioane lei, în vederea finanțării construirii a două blocuri cu destinația de locuințe.

Contractul viza achiziționarea de către Primăria Oradea a unui număr minim de 100 de apartamente din complexul de locuințe aflat în construcție.

După încheierea contractului de credit, Olteanu a depus mai multe situații de plată fictive ce atestau, în mod nereal, prestarea unor servicii de construcții de către SC Medcar SRL în favoarea SC Sticom Trading SRL.

În perioada 3 septembrie – 4 noiembrie 2009, Radu Olteanu, a folosit aceste sume pentru a achita, în primă fază, contravaloarea serviciilor de construcții prestate de către două societăți comerciale, în valoare de 6,55 milioane lei. De asemenea, Olteanu a achitat în mai multe etape suma de 3,48 milioane lei.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două imobile aparținând inculpatului Olteanu Radu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

Sus