Oferte locuri de munca top

70 contracte de finanţare încheiate pentru judeţul Bihor

Meziad_harta_jud_Bihor

judeţul Bihor

Contractele de finanţare pentru 70 obiective de investiţii din judeţul Bihor au fost încheiate în această săptămână. Proiectele au o valoare totală de 8,8 milioane de lei (din care peste 6 milioane reprezintă alocări suplimentare) şi vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Lucrările vor viza în principal, reabilitarea infrastructurii rutiere, alimentarea cu apă şi extinderea reţelei de canalizare în 25 de localităţi bihorene.
Totodată, la şcoala cu clasele I-VIII ”Nicolae Popoviciu” din Beiuş, va fi construit un nou corp de clădire, cu şapte săli de clasă şi anexe, pe o suprafaţă de 600 mp. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare de aproximativ 3 milioane de lei.
Cu ocazia semnării contractelor Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a precizat: ”Abandonul şcolar nu poate fi prevenit doar printr-o singură masură. Dar este foarte greu să convingi copiii să meargă la şcoala când nu ai unde să îi trimiţi. În primul rând, trebuie să aibă o şcoala modernă şi bine dotată.”
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au primit finanţare şi 20 de proiecte din 16 localitaţi ale judeţului Sibiu. Valoarea totală a contractelor semnate cu autoritaţile publice locale sibiene este de aproape 20 de milioane de lei, din care 6 milioane de lei constituie alocări suplimentare.
Cu această ocazie, vicepremierul Dragnea a mai spus că, după şedinţa de guvern din 22 septembrie, la rectificarea bugetară, se vor mai aloca fonduri pentru investiţiile nefinalizate, dar şi pentru sprijinirea autorităţilor locale care se confruntă cu mari probleme de finanţare, din diverse motive, pentru plata salariilor, pentru asistenţa socială, pentru şcoli sau pentru reparaţii de drumuri judeţene şi comunale.

Sus