Oferte locuri de munca top

6 mari proiecte de infrastructura pentru Oltenia

”Pachetul Oltenia”, ce cuprinde șase proiecte de infrastructură rutieră, precum și două de infrastructură feroviară, a fost prezentat  de către ministrul Transporturilor. Pachetul include investițiile necesare pentru drumul expres Craiova – Pitești, drumul expres Craiova – Târgu Jiu, centura municipiului Târgu Jiu, drumul rapid Craiova – Lugoj, centura Craiova Sud, precum și un pod și o parcare pe DN 66 – Defileul Jiului.

A fost deblocat integral lotul 1 al DX Craiova – Pitești

Guvernul a aprobat ieri exproprierile suplimentare pentru Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, imobilele prevăzute pentru despăgubiri aflându-se pe raza municipiului Craiova și a localităților Gherceşti și Pielești din județul Dolj. Prin acestea, lotul 1 a fost deblocat complet. În 30 de zile va fi emisă decizia de expropriere și vor fi autorizate lucrările pe noul tronson, astfel încât constructorul poate lucra pe toți acei 17 kilometri ai proiectului.

”Lotul 1 este cel dinspre Craiova, primii 17 kilometri, e semnat de vreo doi ani de zile, dar din păcate traseul se suprapunea cu un câmp de sonde pe 8 kilometri, unde nu s-a lucrat, (…) , a trebuit mutat traseul și pe noua locație nu exista terenul achiziționat de stat. Am dat luna trecută autorizație de construire pe 5 din acei 8 kilometri lipsă”, a spus ministrul Cătălin Drulă despre problemele întâmpinate pe acest tronson.

Lotul 2 al drumului expres, cu o lungime de 40 de kilometri, între Balș și Slatina, este în prezent în construcție și va fi finalizat la sfârșitul acestui an.

Lotul 3 a primit autorizație de construire săptămâna trecută, astfel încât pe 80% din lungimea proiectului se lucrează fără restricții.

Pentru Lotul 4 a fost deja desemnat un câștigător, dar mai întâi trebuie rezolvate contestațiile care s-au depus în urma deciziei autorității contractante, iar apoi va fi semnat contractul.

SF pentru DX Craiova-Târgu Jiu

A fost semnat contractul pentru proiectarea studiilor de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu. Ofertantul declarat câștigător este Asocierea Egis Romania SA – Search Corporation SRL.

Contracte rutiere de circa 18 mil euro, atribuite

E un proiect (…) important, consider eu, pentru Oltenia, pentru zona de vest a Olteniei, pentru Târgu Jiu. Trece chiar și dincolo de munţi, pentru că de la Petroșani, după ce treci Valea Jiului – și avem și acolo o veste bună, veți vedea – te înscrii pe acest drum expres de în jur de 100 de km și intri în rețeaua de drumuri rapide, deci practic rețeaua de drumuri rapide se extinde până la Târgu Jiu. Asta ajută și înspre zona de nord-est a județului Mehedinți, zona Baia de Aramă, tot bazinul Gorjului și va duce la dezvoltarea acestei zone”, a completat ministrul Transporturilor.

Centura Târgu Jiu

Proiectul pentru centura municipiului Târgu Jiu, în prezent la stadiul de betoane abandonate, a avut contractul reziliat în anul 2018.

Un nou ordin din începere a lucrărilor a fost emis, cu un nou constructor, iar lucrările au fost reluate și vor fi finalizate în anul 2022.

Drumul rapid Craiova – Lugoj

Drumul rapid Craiova-Lugoj va avea traseul Craiova – Filiași – Drobeta-Turnu Severin -Băile Herculane – Caransebeș – Lugoj.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: ”Îi spun drumul rapid pentru că va fi autostradă sau drum expres ca profil, adică 22 sau 26 de metri pe diferite secțiuni, în funcție de analiza tehnică și analiza multicriterială”.

Centura Craiova Sud

Proiectul pentru realizarea centurii Craiova Sud se află în licitație pentru atribuirea contractului de execuție. Licitația a fost lansată pe 19 februarie, iar la finalul lunii martie vor fi anunțați ofertanții interesați de această lucrare.

Proiectul are o lungime de 10 kilometri.

Pod și parcare pe DN66 – Defileul Jiului

Pe pe DN 66, între Târgu Jiu și Petroșani, în Defileul Jiului, este în prezent în construcție un pod nou peste Jiu și o parcare. „(…) acolo a fost un contract, acum 10 ani, care e abandonat de câțiva ani. Acum trei săptămâni au început lucrările pentru construirea unui pod nou peste Jiu și a unei parcări în apropierea mănăstirii Lainici, un obiectiv turistic și (…) cultural religios extrem de important, unde se aglomerează foarte mult pentru că e un loc unde vin foarte mulți oameni și se bloca traficul. Această parcare va rezolva și fluidizarea în acea zonă”, a mai explicat ministrul Transporturilor.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus