Oferte locuri de munca top

3 trenduri de care trebuie dezvoltatorii imobiliari trebuie să țină cont în 2018

Sursa foto: https://pixabay.com/en/city-modern-urban-building-3305023/

Ne aflăm în plin boom imobiliar, iar clădirile de birouri încep să răsară din nou la tot pasul, pentru că există o cerere uriașă de spații, venite din partea companiilor ce vor să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții. La fel ca în orice alt domeniu, și în domeniul imobiliar dictează trenduri, de care dezvoltatorii trebuie să țină cont, pentru a rămâne relevanți pe piață. De la sisteme inteligente pentru parcări la autonomia energetică, trendurile în materie de clădiri de birouri sunt o realitate ce poate face diferența între calitate și banal:

Sisteme inteligente pentru parcări

Din ce în ce mai mulți angajați aleg să vină cu mașinile personale la birou, datorită confortului și a unei accesibilități mult mai ridicate. Clădirile de birouri nu se află de fiecare dată lângă guri de metrou sau stații de autobuz, iar transportul angajaților cu microbuzele poate fi un lucru destul de greoi. De aceea, dezvoltatorii imobiliari trebuie să țină cont de acest aspect și să vină cu soluții inteligente pentru parcări. Una dintre acestea: sistemele inteligente de lifturi pentru vehicule. Aceste ascensoare  auto sunt perfecte pentru clădirile ce nu dispun de parcări în afara lor și pot fi controlate chiar de la distanță, pentru o siguranță mai mare a fiecărui șofer. Principalele avantaje aduse de ascensoarele auto sunt economia de spațiu, prin eliminarea rampei, și ajungerea mai rapidă la etajul dorit.

Panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice preiau și transformă energia solară în energie electrică sau energie termică, la un cost extrem de scăzut. Energia alternativă reprezintă un trend la care se aliniază în acest an din ce în ce mai mulți dezvoltatori imobiliari, din grijă pentru mediul înconjurător și datorită costurilor reduse cu energia electrică. În cazul clădirilor de birouri, aceste panouri fotovoltaice sunt o sursă de back-up excelentă, în cazul în care rețeaua de electricitate locală suferă o pană de curent. Raportul preț:beneficii este extrem de convenabil, pentru că facturile resimțite de chiriași îi îndreaptă către clădirile ce dispun de aceste panouri.

Spații adecvate pentru recreație

Dacă la case mai mari precum Google sau Apple, spațiile pentru recreație au dimensiuni absolut impresionante, cu grădini, bazine de înot sau centre SPA, la noi lucrurile se mișcă mai greoi în această privință. Însă mai toate clădirile ridicate în ultimii ani alocă spații din ce în ce mai generoase acestor zone, pentru că angajații au nevoie de pauze binemeritate, în care să se reîncarce cu energie pentru orele rămase până la finalul programului. Săli de board games, ping pong, darts sau biliard, cafenele și magazine, toate integrate în designul unitar al clădirii de birouri.

Clădiri de birouri noi se construiesc astăzi absolut peste tot, iar dezvoltatorii imobiliari sunt conștienți de faptul că astăzi, competiția este mai acerbă ca niciodată. Totul doar pentru ca viitorii chiriași să vadă în aceste imobile spațiul perfect în care să își poată desfașura în liniște activitatea. Lifturile pentru vehicule, panourile fotovoltaice și spațiile adecvate pentru recreație sunt doar 3 dintre cele mai importante trenduri în materie de office buildings, de care dezvoltatorii imobiliari trebuie să țină cont, pentru a fi relevanți pe o piață în care cererea este mai pretențioasă ca niciodată.

 

Sus