Oferte locuri de munca top

1620 apartamente de vanzare in ansamblurile One din Bucuresti

Circa 1.620 de apartamente avea disponibile spre vânzare, la finele lunii septembrie, grupul de dezvoltare imobiliară One United Properties din București.

Până în prezent a realizat 4.998 de unități locative, din care de la începutul dezvoltării au fost vândute 3.379, potrivit raportului companiei pe primele trei trimestre ale acestui an.

În trimestrul IV este prevăzută livrarea One Cotroceni Park, cea mai mare livrare a ONE până în prezent, de 900 de unități rezidențiale.

În primele nouă luni au fost vândute și pre-vândute 795 de apartamente cu o suprafață totală de 66.212 mp, precum și 1.310 de locuri de parcare și alte tipuri de unități.

Valoarea totală a vânzărilor rezidențiale include prevânzările către clienți din stadiul incipient (vânzări cu marje mai mici care ajută la finanțarea achiziției de teren). Acestea sunt unități pe care Grupul le-a vândut în avans către early clients pentru dezvoltări care încă trebuie să primească autorizații de construire.

Potrivit contului de profit și pierdere consolidat, venitul net din proprietăți rezidențiale a fost în ianuarie – septembrie de peste 50,94 milioane euro, în scădere cu 10% față de cel din perioada similară a anului trecut.

Însă dezvoltatorul s-a orientat și spre închirieri astfel că venitul net din chirii a fost de peste 13,75 milioane euro (+ 92%).

În perioada această nu tocmai favorabilă pieței imobiliare, grupul și-a redus cheltuielile administrative cu 23% și a crescut cu 30% valoarea comisioanelor de intermediere imobiliară.

Per ansamblu, profitul net a fost de peste 69,8 milioane euro, în scădere 18% față de cel din primele nouă luni ale anului trecut.

Totodată, active circulante au crescut cu 20% la peste 458,3 milioane euro (2.263.477.323 lei, in bugetul consolidat), în principal ca urmare a creșterii cu 44% a stocurilor și cu 54% a creanțelor comerciale.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Datoriile au crescut cu 18% în 9L 2023, ajungând la o valoare de 2 miliarde lei, în timp ce datoriile pe termen lung au crescut cu 22%, până la 1,2 miliarde lei, iar datoriile curente au crescut cu 14% până la 855,6 milioane lei.

Creșterea datoriilor pe termen lung a fost determinată de o majorare cu 29% a creditelor și împrumuturilor de la bănci și și alte entități, reprezentând o mare parte a creditului bancar pe termen lung în valoare de 822,9 milioane lei, aprecierea fiind determinată de noul credit pentru One Athénée Plaza și retrageri pentru finanțarea One Cotroceni Park Office 2, Eliade Tower și One Cotroceni Park (rezidențial).

Creșterea datoriilor curente a fost, pe de altă parte, determinată de o creștere cu 52% a plăților în avans de la clienți, care au însumat 446.3 milioane lei la sfârșitul lunii septembrie 2023, reprezentând plățile în avans pentru apartamentele prevândute.

La finele lunii septembrie, One United Properties deținea terenuri cu o suprafață totală de 115.322 mp, pentru dezvoltări rezidențiale ulterioare în București, cu drepturi de construire supraterane brute (GBA) în cuantum de 471.043 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare.

Grupul estimează construirea pe aceste terenuri a aproximativ 3.000 de apartamente și trei clădiri de birouri cu un GLA de 88.000 mp. În plus, One United Properties deține aproximativ 40.000 mp de clădiri aflate în restaurare și dezvoltare ulterioară. Pe lângă terenurile deținute, Compania are un portofoliu solid de noi terenuri pentru dezvoltări ulterioare.

One United Properties a informat piața cu privire la multiple cereri de chemare în judecată depuse la Tribunalul București cu privire mai multe dezvoltări ale acesteia. Cererile au vizat One Lake Club, One Floreasca Towers și One Peninsula și One Lake District.

Lucrările pe toate șantierele Companiei situate în Sectorul 2, unde se află One Lake Club, One Floreasca Towers și One Lake District, se desfășoară în prezent fără întreruperi, conform programelor respective, se mai arată în raportul Grupului.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus