Oferte locuri de munca top

1,5 milioane de lei din fonduri regio pentru primul proiect de reabilitare a locuintelor in regiunea Centru

Proiectul de reabilitare se refera la izolarea termica a unui imobil din Miercurea Ciuc. Acesta a fost aprobat ieri 11 februarie si are o valoare totala de aproape 3 milioane de lei dintre care mai mult de jumatate reprezinta fonduri europene nerambursabile. Este pentru prima oara cand in regiunea Centru se aloca fonduri pentru reabilitarea locuintelor de la lansarea domeniului POR „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte” in noiembrie 2012.
Investitia implica lucrari pentru reabilitarea a 114 apartamente, pe o suprafata de aproximativ 8.000 mp si inlocuirea a 1.575 mp de ferestre si usi. Prin implementarea proiectului care va dura un an si jumatate conform estimarilor beneficiarului, se va reduce consumul de energie anual cu aproape 50%, consumul de energie pentru incalzire va scadea si se vor reduce emisiile de gaze cu efect de sera.
Un numar total de 10 proiecte au fost depuse in cadrul programului de reabilitare termica in regiunea Centru. Valoarea estimata de beneficiari este de aproximativ 18 milioane de euro dintre care 10 milioane de euro ar urma sa fie acoperiti din fonduri nerambursabile regio. Un nou proiect va intra in curand in faza de aprobare iar alte 8 sunt inca in etapa de evaluare.

Sus