Oferte locuri de munca top

135 mil euro pentru construirea Spitalului de boli infectioase din Oradea

Câștigătorul contractului de proiectare și execuție a unui spital ultramodern de boli infecțioase în Oradea va fi anunțat înainte de Crăciun.

Cum proiectul a obținut finanțare europeană, prin PNRR, în vara anului viitor ar putea  începe lucrările de execuție, după cum a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Contractul de finanțare  în valoare de 135 milioane de euro, a fost semnat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și primarul Florin Birta.

Astfel, va fi construit un nou corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, destinat următoarelor specializări: Boli infecțioase, Pneumologie și Fiziologie, care acum funcționează în trei locații diferite, unele în sistem pavilionar.

Contractul de proiectare și execuție are o valoare estimată de peste 391,82 milioane lei, fără TVA.

Pentru acest contract au depus oferte:

* Asocierea: Constructii Erbasu (lider), Terra Gaz Construct, Concelex;

* Ofertant unic: Guryapi Restorasyon Yaahhut Ve Ticaret AS;

* Asocierea: Precon Transilvania SRL (lider), Bog’art, Lemacons, Dacorum Grup, Addict Engineering, Square Bau, Poliart.

Proiectul va fi implementat de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.

Valoarea totală a proiectul este de 672.473.919 lei (TVA inclus), iar finanțarea nerambursabilă este de 95% din valoarea proiectului.

Unitatea medicală va avea patru etaje și minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități).

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Capacitățile noului spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator.

Unitatea medicală va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Totodată, va exista un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, trei izolatoare cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

De asemenea, va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică.

Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC.

Astfel, pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă).

Pentru a facilita accesul auto, care se va realiza direct din strada Vlădeasa se vor construi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus