Oferte locuri de munca top

11 blocuri cu 366 de locuinte vor fi construite in Sectorul 1

În Sectorul 1 din București vor fi construite 11 blocuri de locuințe, ce vor cuprinde 366 de unități locative.

Noile locuințe, performante din punct de vedere energetic, vor fi destinate tinerilor din comunitățile marginalizate și grupurilor vulnerabile, precum și specialiștilor în sănătate și educație.

Finanțarea obținută de Primăria Sectorului 1 este în valoare totală de 165,6 milioane lei și a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării, în cadrul apelurilor de proiecte PNRR.

Cele 11 blocuri vor fi edificate pe Șoseaua Odăi nr. 3-5, cu suprafața construită desfășurată totală de aproximativ 34.638 mp.

Vor avea un număr total de 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere și 61 apartamente cu trei camere.

Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafață de 30.663 mp, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spații verzi, 400 de locuri de parcare și vor fi montate stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Viitoarele blocuri vor avea 4-5 etaje și vor fi clădiri nZEB plus, cu performanță energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero și este acoperit cu energie din surse regenerabile.

Cladiri rezidentiale, proiecte ale unor investitori locali

Pe terasele acestora vor fi instalate panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la rețeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Național.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus