Oferte locuri de munca top

1 miliard de euro pentru reteaua de gaze

Înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în localitățile din țară va atrage investitori și dezvoltarea mai ales a estului României. Pentru aceasta, Guvernul plănuiește alocarea unei finanțări de un miliard de euro în decursul următorilor șapte ani.

”Pe exerciţiul 2014-2020 suntem pe punctul de a obţine aprobarea Comisiei Europene pentru alocarea unei sume de 200 de milioane de euro pentru aceste obiective de investiţii. Apelul de proiecte va fi lansat cel târziu în data de 1 august, în funcţie de momentul în care vom primi aprobarea de la Comisia Europeană pentru acest program de finanţare a distribuţiei de gaz. Restul de 800 de milioane din miliardul pe care l-am alocat vor fi prevăzuţi în bugetul pe care îl va avea România din bugetul Uniunii Europene pe exerciţiul financiar multianual 2021 – 2027”, a declarat recent premierul Ludovic Orban.

Obiectivul investițiilor este să dubleze numărul gospodăriilor racordate la rețeaua de gaz. Premierul a continuat: ”Se ştie foarte clar că orice investitor când vine ţine cont de mai mulţi factori în a lua decizia de a investi: dacă are conexiune la apă, la canalizare, la gaz, în general la tot ceea ce înseamnă utilităţile publice. (…) Ştiu că domnul Sterian, directorul general de la Transgaz, are un amplu plan de extindere a reţelei aici, în judeţul Suceva, (…) în cursul zilei de astăzi se va preda amplasamentul şi se va începe lucrarea de realizare, de extindere a magistralei pe traseul până la Vatra Dornei. Obiectivul Transgaz este de a închide inelul, de a asigura legătura paralel cu frontiera nordică a României între magistrala de Vest, din zona Satu Mare, şi Suceava”.

Investițiile sunt finanțate de către Transgaz.

Prevederi care susțin aceste investiții au fost implementate în Legea energiei electrice și a gazului natural, ce are în vedere ca jumătate din impozitele care vor fi plătite de cei ce vor exploata zăcămintele de gaz natural de la Marea Neagră să se facă parte într-un fond care să sprijine investițiile în distribuția de gaz natural. Este vorba de extinderile de rețele de gaz natural sau investiții în capacități de procesare a gazului natural.

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu 180 de locuinte, proiect al unui om de afaceri autohton

Peste 100 de apartamente noi, in portofoliul unui cunoscut dezvoltator

O companie din retail isi extinde reteaua din Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus