Oferte locuri de munca top

Ziua Nationala a Constructorului

Pentru a marca importanța meseriilor din sectorul construcțiilor, ziua de 14 septembrie ar putea deveni  ”Ziua Națională a Constructorului”. În acest sens, un grup de 25 de parlamentari PSD a lansat o propunere legislativă ce se află înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Conform proiectului, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și organizațiile neguvernamentale vor organiza manifestări și acțiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile.

Inițiatorii își motivează proiectul prin faptul că sectorul construcțiilor reprezintă o pondere foarte importantă în PIB-ul României, reunind peste 10% din forța de muncă ocupată a țării.

Activitatea de construcții este una care cuprinde peste 50 de meserii cu nivele de pregătire diferite, de la muncitor necalificat până la muncitori de înaltă calificare, maiștri, tehnicieni, ingineri, nivel de învățământ mediu și universitar.

De asemenea, deputații afirmă că această meserie se află astăzi în ultimele preferințe ale tinerilor care se angajează în țară și că acest proiect este un mod de a onora munca grea depusă de cei 400.000 de lucrători din domeniul construcțiilor și de a mări conștientizarea atât în rândul constructorilor, cât și al tinerilor ce vor să opteze pentru această meserie.

Ziua de 14 septembrie a fost aleasă deoarece reprezintă data la care a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală a anului 1895 și al treilea ca lungime din lume (4,087,95) podul Fetești –Cernavodă.

Proiectul de lege are termen de consultare până la data de 22 iunie 2018.

 

Citiți și:

Peste 37 mil euro pentru eficienta energetica a cladirilor publice din Capitala

Obligatii noi legate de semnalizarea drumurilor

Viitor hotel in zona de nord a Bucurestiului

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus