Oferte locuri de munca top

Vor putea incepe lucrarile de reabilitare a Filarmonicii de Stat Iasi

Contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea Filarmonicii de Stat “Moldova” Iași a fost semnat.

Potrivit contractului, lucrările vor dura 19 luni de la data Ordinului de începere.

Valoarea lucrărilor se ridică la 48 milioane lei, fără TVA, iar câștigătoarea licitației este societatea Iasicon SA Iași.

Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri europene în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 7: Nord – Est – O regiune mai atractivă, printr-un proiect pe care Consiliul Județean îl realizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Este vorba despre imobilele cu numerele cadastrale 161496 și 161497 situate pe strada Cuza Vodă nr. 29.

“Semnarea acestui contract de lucrări este mai mult decât un nou început pentru Filarmonica de Stat Moldova este și un gest de reparație morală față de Iași, capitala culturală a țării, care de două decenii așteaptă ca această bijuterie a patrimoniului să fie reabilitată. Pare aproape de necrezut că după o îndelungă așteptare, putem să redăm strălucirea acestei bijuterii, și cu valoare arhitecturală, dar mai ales cu valoare culturală”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Complex turistic si centru de agrement vor fi edificate in provincie

“Va fi o provocare pentru constructori, care sunt puși în situația de a realiza o lucrare care va rămâne pentru eternitate, dar am încredere că vor depăși orice fel de piedici. Mă bucur că Iașul va avea, în sfârșit, această Filarmonică reparată, așa cum mi-am dorit din suflet. Simt că inima Iașului începe din nou să bată pentru cultură’’, a declarat directorul general al Filarmonicii de Stat “Moldova” Iași, Bujor Prelipcean.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus