Oferte locuri de munca top

Vor putea demara lucrarile la noul stadion din Targoviste

Lucrările de construire a noului stadion din Târgoviște, Dâmbovița Arena, vor putea demara, după ce s-a finalizat proiectul tehnic.

Proiectarea a fost realizată în termenul prevăzut în contract. Urmează lucrările de execuție pentru care a fost estimată o perioadă de trei ani.

Rreprezentanții asocierii care a câștigat licitația publică pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție (ACI Cluj, Dico și Țigănaș birou de proiectare, Imsat Service Cluj) au prezentat proiectul tehnic al viitorului stadion într-o întâlnire la sediul Companiei Naționale de Investiții.

Valoarea contractului este de peste 42,35 milioane de euro iar finanțarea va fi realizată din fonduri de la bugetul de stat.

Construcția va fi edificată pe terenul pus la dispoziție de CJ Dâmbovița, Consiliul contribuind și din punct de vedere financiar la implementarea acestui proiect.

Noul stadion va fi dispus pe subsol, parter și 3 etaje și va avea o capacitate de 12.402 locuri. Va avea pistă de atletism, peste 500 de locuri de parcare, din care 23 pentru persoane cu dizabilități și 29 pentru motociclete, peste 100 de locuri pentru biciclete,

locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor, spații pentru alimentație și comerț, vestiare jucători, atleți și comerț, săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu pentru control antidoping, teren de antrenament separat de suprafața de joc

De asemenea, au fost prevăzute 712 locuri VIP, 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă și 60 de locuri pentru comentatori, 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.

Disputele intarzie atribuirea unui contract de peste 18 mil euro

Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus