Oferte locuri de munca top

Vor intra in licitatie lucrarile de inlocuire a retelei de termoficare din Capitala

O licitație de amploare va fi organizată în luna februarie de către Primăria Municipiului București pentru înlocuirea reţelei de termoficare din Capitală.

În acest sens, primarul general anunță începerea discuțiilor cu constructorii pe marginea caietelor de sarcini, pentru evitarea oricărei probleme.

Primarul general a declarat astăzi: „Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară şi să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situaţia să ne confruntăm cu aceste probleme în momentul în care suntem cu şantierele începute. De aceea, o să avem mâine, marţi, 19 ianuarie, o primă discuţie cu constructorii. O a doua discuţie cu constructorii va avea loc marţi, 26 ianuarie. Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcţii, toate au confirmat, dar discuţia nu este limitată la aceste opt companii. Atât discuţia de săptămâna aceasta, cât şi discuţia de săptămâna viitoare vor fi deschise pentru firmele serioase de construcţii din România. Cei care doresc să participe la aceste discuţii sunt rugaţi să trimită un mesaj, email, telefon, adresă scrisă către Primăria Capitalei, Cabinetul Primarului General şi noi vom face invitaţiile pentru aceste discuţii„.

Finanțarea lucrărilor de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti va fi atât din fonduri proprii, cât și din bani europeni.

Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare! Este vorba despre 60 km de reţea din fonduri proprii – aproximativ 90 de milioane de euro, iar alţi 200 km îi vom reabilita din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Fiind vorba despre un volum foarte mare de lucrări, intenţionăm să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, cu mai multe companii, astfel încât şantierele să dureze cât mai puţin. Mesajul nostru e că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi probabil europeană, pentru că va fi o licitaţie internaţională. Vom schimba modul de lucru. Vom plăti la timp. Vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuţie„, a mai adăugat Nicușor Dan.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

 

Sus