Oferte locuri de munca top

Vor incepe lucrarile la un pasaj subteran

Proiectul ce vizează realizarea unui pasaj subteran în municipiul Oradea, pe sub B-dul Magheru, a intrat în linie dreaptă. Acest pasaj va face legătura între Aleea Ștrandului și Parcul Traian. Proiectul vizează și extinderea Podului Dacia la 6 benzi.

Comisia de monumente, aceasta a avizat lucrările pentru obiectivul de investiții ,,Soluție inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai Pod Dacia – B-dul Magheru Oradea”.

Viceprimarul Florin Birta a declarat: „Am obținut în acest moment autorizația de construcție pentru pasaj, a fost depus proiectul tehnic de către firma care a câștigat licitația, urmează ca în cel mai scurt timp proiectul tehnic să fie finalizat, să fie verificat de către verificator și înaintat către inspecția în construcții. Estimarea noastră este că în jurul datei de 1 august vom începe lucrările la acest pasaj”.

Prin această soluție inovativă va crește frecvența de circulație a tramvaielor și va scădea timpul de parcurs al acestora, prin crearea unei benzi unice pentru tramvai.

Firma câștigătoare este asocierea formată din Freyrom SA (lider de asociere), Prodcons Group SRL (asociat), Integrated Road Solutions SRL (asociat) și Electro Excel Green Consulting SRL (asociat), care a realizat și Podul Centenarului.

Valoarea estimată a contractului a fost de 18.500.000 lei fără TVA, iar valoarea contractului încheiat cu firma câștigătoare este de 14.511.433 lei fără TVA, aproximativ 3.100.000 de euro.

Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

 

 

Citiți și:

Amplu proiect rezidential din Bucuresti, in curs de autorizare

Doi mari constructori vor repara mai multe strazi, cu peste 20 mil euro

Proiect rezidential cu 11 etaje, in autorizare, in Bucuresti

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus