Solplanet x AeroFix

Vor incepe lucrarile la Silk District, dezvoltat de Prime Kapital

Lucrările de construcție în cadrul proiectului dezvoltat de Prime Kapital în Iași sunt programate să înceapă în următoarele săptămâni.

Silk District va fi construi în primele două etape, prima fiind preconizată să se finalizeze la sfârșitul anului 2022, iar a doua în a doua jumătate a anului 2023

Maggie Kitshoff, Residential Partner Prime Kapital, ne-a declarat: în primele două faze ale Silk District vom construi 661 de unități și aproximativ 800 de locuri de parcare. Primii proprietari urmează să se mute în noile apartamente în ultimul trimestru din 2022”.

În primele două faze va avea loc și ”regenerarea întregii platforme și pregătirea ei pentru fazele viitoare”.

Prima etapă a procesului de vânzare constă în rezervarea unităților. ”Această procedură le oferă clienților oportunitatea de a rezerva din timp o unitate, pentru 1.000 euro”, spune Maggie Kitshoff.

Complexul rezidențial amintit se va întinde pe o suprafață de aproximativ 100.000 mp.

Schimbarea caracteristicilor cererii de pe piața imobiliară din cauza pandemiei de coronavirus i-a determinat pe investitori să modifice proiectul față de varianta inițială. În noua variantă vor fi construite mai multe locuințe și mai puțin spații de birouri.

Proiectul va demara cu construcţia de locuinţe.

Reprezentații firmei ne-au transmis că regimul de înălțime propus pentru clădirile din prima faza este de Subsol +Parter +11D (la ultimele etaje fiind apartamente de tip duplex), respectiv Subsol +Parter + 9D  (la fel, la ultimele etaje fiind apartamente de tip duplex).

De asemenea, fiecare faza beneficiaza de o parcare de tip multilevel care acomodeaza aproximativ 400 locuri de parcare/faza.

Pentru a respecta obligațiile impuse de legea de aplicare a directivelor europene privind construirea numai de clădiri cu consum aproape zero energie (nZEB) proiectul Silk District din Iași dezvoltat de Prime Kapital va fi dotat atât cu panouri solare, ce vor contribui la încălzirea apei ce va deservi sistemul de încălzire a clădirii, cât și de panouri fotovoltaice, pentru obținerea de energie electrică “verde”, care va suplini alimentarea rețelei electrice aferentă ansamblului.

Dezvoltatorul imobiliar nu lucrează cu un antreprenor general, ci cu propria echipă, de la proiectare și până la predarea apartamentelor către beneficiarii ansamblului rezidențial. În acest scop are o divizie de aproape 300 de lucrători, după cum ne spune Maggie Kitshoff.

Se caută studiouri duble și apartamentele cu două camere      

Maggie Kitshoff apreciază că cel mai mare grad de interes pentru cumpărători îl prezintă studiourile duble, precum și apartamentele cu două camere.

Acestea sunt căutate în principal de tineri sau cupluri proaspăt căsătorite, în timp ce apartamentele de trei sau patru camere sunt dorite de familiile cu copii.

Pentru locuințele din viitorul ansamblu din Iași, doamna Kitshoff spune că deja au fost înregistrate rezervări chiar și pentru apartamente programate să fie realizate în faza a doua a proiectului, ce vor fi date în folosință în 2023.

Legat de evoluției viitoare a pieței imobiliare, reprezentanta Prime Kapital este de părere că: „piața rezidențială se află într-o continuă evoluție și vom asista la o accentuare a concurenței pe zona proiectelor de calitate. Putem vedea deja că clienții tind să fie bine informați și, prin urmare, mai atenți la toate beneficiile unui proiect imobiliar. Ne concentrăm în continuare pe livrarea de unități de înaltă calitate, la prețuri accesibile, și continuăm să dezvoltăm această viziune. În România, unii dezvoltatori încă oferă proiecte de calitate slabă, fără a ține cont de principiile unei bune planificări urbane, dar cred că această strategie este una slabă și necinstită. Concurența va deveni mai dură, iar cumpărătorii devin mai înțelepți. Prin urmare cred că piața evoluează către soluții mai bune și mai ecologice, în conformitate cu standardele europene”.

 

Cititi si

Edificarea unei cladiri de peste 24 mii scd, in autorizare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus