Oferte locuri de munca top

Vor incepe lucrarile la o retea de gaze de peste 11 mil euro

Vor începe lucrările de înființare și extindere a unei rețele de distribuție de gaze, după ce a fost emisă ieri autorizația de construire.

Valoarea proiectului este de aproximativ 11,5 milioane de euro, finanțarea fiind din fonduri europene.

Lucrarea constă în proiectarea și execuție a 98,825 km de rețele de distribuție gaze naturale, 2195 de branșamente la consumatori, 1 SRM (Stație de Reglare și Măsurare a presiunii gazului) cu debit de 5050 mc/h, precum și o conductă de înaltă presiune în lungime de 1,6 km.

Rețele de distribuție de gaze naturale împreună cu branșamentele la consumatori vor fi realizate de societatea arădeană Gaz Vest Retele SRL.

Investiția propusă se va amplasa în extravilanul orașului Chișineu-Criș și al comunei Socodor, pentru conducta de racord, la limita intravilanului comunei Socodor, pentru SRM, și în intravilanul și extravilanul satelor Socodor (comuna Socodor), Șiclău și Grăniceri (comuna Grăniceri), Pilu și Vărșand (comuna Pilu).

Teren de aproape 4 ha, de langa Capitala, pregatit pentru noi proiecte

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a precizat:

„În România, primul proiect de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale, cu finanțare europeană, începe în județul Arad. Mai exact, este vorba despre comunele Socodor, Grăniceri și Pilu, acesta fiind cel mai mare proiect de înființare de distribuție de gaz din România, în ultimii 15 ani.

Aș dori să accentuez faptul că execuția lucrării aparține unei firme din Arad, care a realizat deja 170 km de rețea de gaz, cu branșamentele aferente, iar asta înseamnă o infuzie de capital în economia locală.

Banii europeni au fost câștigați de cele trei primării din județ, sunt folosiți pentru arădeni și sunt plătiți unei firme arădene (precizez însă că proiectarea este realizată de o companie specializată din Brașov), ceea ce înseamnă că investiția finanțează aproape integral economia Aradului.”

Ioan Jura, primarul comunei Socodor, a spus: ”Suntem în faza finală a documentației în ceea ce privește proiectul privind alimentarea cu gaz. În perioada imediat următoare vom semna contractul de dirigenție de șantier și îmi doresc ca, la finele anului viitor, acest proiect să fie funcțional”.

La rândul său, Claudiu Bătrânuț, primarul comunei Grăniceri, menționează că „acest proiect include circa 100 de kilometri de rețea de gaz, peste 2000 de branșamente la gospodării, iar dacă adăugăm o altă investiție importantă, aflată în derulare, parcul fotovoltaic din zona Pilu-Grăniceri, deja avem conturată o nouă și puternică zonă de dezvoltare economică”.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus