Vor începe lucrările pentru construirea secțiunii 2 a metroului ce va face legătura dintre Băneasa și Aeroportul Otopeni, secțiune ce are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații.
Pentru acest proeict a fost emisă autorizație de construire.
Durata de execuție a lucrărilor este de trei ani și patru luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor.
„Pentru că impactul asupra traficului să fie cât mai mic și ținând cont de fluxul crescut de mașini pe DN1, am solicitat antreprenorului să etapizeze lucrările, astfel încât să se restricționeze maximum 1 bandă de circulație din cele 6 (3 benzi pe sens) ale DN1, creând astfel posibilitatea ca banda de pe zona centrală să fie reversibilă, și anume: dimineața trei benzi intrare în București și două benzi la ieșire din București, iar seara trei benzi la ieșirea din București și două benzi la intrare”, a spus secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.
Valoarea lucrărilor autorizate este de circa 1,22 miliarde de lei, fără TVA, echivalentul a peste 245 milioane de euro.
Ce lucrări vor fi realizate în această etapă
Intervențiile autorizate cuprind:
* devieri rețele utilități, racorduri și branșamente
* dezafectări și refaceri suprafețe
* structura de rezistență – stații, galerii și centrale de ventilație, accese, construcții interioare, pasaje de legătură, inclusiv parcajul auto din zona obiectivului 19 – Stația Bruxelles)
* structura de rezistență – tuneluri, puțuri de mare adâncime
* organizare de șantier (la fiecare dintre cele 12 obiective).
Documentația cuprinde doar lucrările aferente structurii de bază pentru realizarea:
* stațiilor Washington, Paris, Bruxelles – inclusiv parcaj, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroportul Otopeni
* interstațiilor Tokio-Washington, Washington-Paris, Paris-Bruxelles, Bruxelles – Otopeni, Otopeni-Ion I.C. Brătianu, Ion I.C.Brătianu – Aeroport Otopeni
* tuneluri.
Amplasamentul lucrărilor care se supun autorizării se află pe raza Municipiului București, sector 1 și a orașului Otopeni, județul Ilfov.
Documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC/DTOE) a fost elaborată de asocierea Gulermak Agir Sanayi Inșaat ve Taahhut AS – Somet SA.
Obiectivul de investiții face parte din rețeaua TEN-T.