Oferte locuri de munca top

Vor incepe lucrarile la cel mai mare proiect rutier din Dambovita

Ordinul de începere a lucrărilor rutiere de peste 64 milioane de euro va fi dat în cel mai scurt timp, a anunțat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Aceasta după ce a fost semnat contractul de finanțare.

Este vorba de cea mai importantă investiție de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, ce vizează modernizarea a 60 km de drumuri județene.

Proiectul este „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”.

Pentru contractul de execuție a lucrărilor, cu valoarea estimată de circa 248,64 milioane lei fără TVA, au fost depuse 16 oferte.

Contractul de finanțare este derulat prin Programul Regional ADR Sud – Muntenia și are valoarea de peste 319,24 milioane de lei.

Din această valoare, suma eligibilă este de peste 317,58 milioane lei, fiind asigurată astfel: Fondul European de Dezvoltare Regională: 269,95 milioane lei, Bugetul de stat: 41, 28 milioane lei. Consiliul Județean Dâmbovița contribuie la valoarea totală eligibilă cu suma de 6,35 milioane lei, care reprezintă 2%.

CJ Dâmbovița va asigura totodată, din diferite surse, și cheltuielile neeligibile, care se ridică la 1,66 milioane lei.

Durata de execuție este de trei ani.

Având în vedere amploarea acestui proiect, lucrările au fost împărțite pe loturi după cum urmează:

Lotul 1, DJ 712 Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa, are o lungime de 15,7 km, iar valoarea investiției este de 101.602.363 lei (TVA inclus).

Concurenta mare pentru un contract rutier de circa 22 mil euro

Pe tronsonul care pleacă din Târgoviște, Halta Teiș, și străbate comunele Șotânga, Vulcana – Pandele și se oprește la limita administrativă a UAT Brănești și Pucioasa, la podul de peste Ialomița, care la rândul lui face parte din proiect sunt prevăzute, pe lângă asigurarea infrastructurii și sistemului rutier ce se va finaliza cu două straturi de asflat, următoarele: amenajarea a 26.000 mp de trotuare, 18 km de șanțuri din beton, 1,5 km de rigole de acostament, 8,7 km de rigole carosabile acoperite, 584 metri liniari de poduri și podețe, 1,2 km parapet direcțional de tip semigreu, asigurarea a 2.000 de accese la proprietăți, demolarea și construirea unui pod nou în Șotânga. Tot în Șotânga va fi reabilitat podul peste Râul Vulcana, iar în Brănești se va reabilita podul peste Râul Ialomița,  structură care asigură legătura cu Pucioasa și DN71. De asemenea, vor fi amenajate 36 de stații de autobuz.

Lotul 2, compus din DJ 720C Gura Ocniței – Ocnița  și DJ 720A Gura Ocniței – Adânca, are o lungime de 15,1 km, iar valoarea investiției este de 90.069.115 lei (TVA inclus).

Drumul DJ 720C începe pe teritoriul localității Gura Ocniței, străbate atât Gura Ocniței, cât și Ocnița, iar DJ 720 A se desprinde din drumul județean DJ 720 C de pe raza localității Gura Ocniței și se oprește la ieșirea din Adânca.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus