Oferte locuri de munca top

Vor incepe lucrarile de executie a peste 1500 km retele de apa si canalizare

Peste 1.500 de km de rețele de apă și canalizare în 141 de localități vor fi realizați în baza contractului semnat recent pentru extinderea sistemului de apă și canalizare pe Axa 4: Brăești–Sinești-Popești.

Proiectul face parte din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată din judeţul Iași 2014-2020.

Contractul a fost semnat de către compania ApaVital SA, pentru valoarea de aproape 75 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de doi ani.

Locuitorii din Brăești, Lungani, Bocniţa, Sineşti și Popeşti vor beneficia de conducte noi de aducțiune apă potabilă.

Terenuri de peste 30 ha, pregatite pentru dezvoltari logistice si industriale

În Brăeşti şi Sineşti vor fi construite stații de pompare apă potabilă, iar în Popeşti se vor înfiinţa rezervoare şi o nouă staţie de clorinare.

În localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești (UAT Popești) va fi construită o rețea de alimentare cu apă de peste 11 km și o reţea de canalizare de peste 9 km împreună cu staţii de pompare apă uzată.

De asemenea, va fi înfiinţate o reţea de canalizare în localitățile Sinești și Stornești (UAT Sinești) şi o rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești.

Sute de apartamente in blocuri autorizate recent in Bucuresti

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași, în perioada 2014-2020 are o valoare de 427.914.258 euro fără TVA şi este finanţat 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată prin credit BERD de către Apavital SA.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus