Oferte locuri de munca top

Vor incepe lucrari de 30 mil euro la Academia Romana

A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea sediului istoric al Academiei Române și construirea unui corp nou (aulă).

Proiectul prevede consolidarea și extinderea unui corp de birouri și recondiționarea și adaptarea funcțională a spațiului interior existent la noile cerințe sociale, funcționale și culturale ale Academiei Române.

Contractul are o valoare de peste 30 de milioane de euro (152.736.390 lei), finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Câștigătorul contractului este asocierea de firme Construcții Erbasu (lider), Euras, Popp & Asociatii, Ovi Construction&Real Estate.

Cine concureaza pentru lucrari ingineresti de peste 15 mil euro

Sunt prevăzute lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare a sediului istoric al Academiei Române.

Astfel, se are în vedere transformarea acestuia în muzeu, cu spații de expunere (lucrări de pictură, grafică, sculptură, diverse obiecte memoriale), spații pentru librărie, cafenea, spații tehnice și administrative.

Va fi construit și un nou corp (în suprafață construită desfășurată totală de 8.527 mp) cu regimul de înălțime 2S+P+M+2E în în incinta imobilului din Calea Victoriei nr. 125-127 (București). Acesta va cuprinde o sală pentru organizarea ședințelor în plen, birouri pentru cele 14 secții ale Academiei, birouri pentru conducerea Academiei, săli pentru întruniri, spații de recepție și protocol, precum și spații anexe.

Hale de productie, proiect al unor investitori straini

”Acest contract este semnat chiar în anul în care se celebrează 125 de ani de la finalizarea construcției sediului istoric al Academiei Române, construcție care, în ciuda aspectului de clădire monobloc, este format prin adăugiri succesive, respectiv Casa Cesianu și Casa Zaleski, acestea fiind și cele mai vechi clădiri din ansamblu” a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

La procedura de achiziție publică au mai depus oferte și:

* Asocierea: Bog’art (lider), K-Box Construction Design,

* Asocierea: Eldiclau Prest (lider), Ayhanlar Yol Asfaltlama San. Ve Tic. As, Athenaeum Construct.

Sus