Oferte locuri de munca top

Vor incepe apeluri pentru finantari de 2,73 mld euro

Apelurile de proiecte pentru Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi lansate pe 16 mai, a anunțat, astăzi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Fondul Local are un buget total de 2,73 miliarde de euro.

Prin acesta, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în infrastructura locală. De asemenea, va fi asigurat cadrul pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

Totodată, Ministerul Dezvoltării va construi 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, care vor fi eficiente din punct de vedere energetic.

754 milioane de euro sunt destinate investițiilor în mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, cu emisii zero de gaze de eșapament, pentru care ministerul va asigura și stațiile de încărcare necesare, cu un buget de 214,5 milioane de euro. Autoritățile locale vor putea achiziționa 13.200 de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

Cu 234 milioane de euro se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare la nivel local/metropolitan

Sus