Oferte locuri de munca top

Vor fuziona doi mari furnizori de echipamente de ridicat

Două companii mari ce furnizează echipamente de ridicat și manipulare mărfuri vor putea fuziona odată ce Comisia Europeană va finaliza ancheta necesară în acest sens.

Cele două companii, Cargotec și Konecranes, ambele cu sediul principal în Finlanda, au ajuns la un acord de fuziune încă din luna octombrie a anului trecut.

În România societatea Konecranes deține o subsidiară cu sediul în Timișoara.

Comisia Europeană este îngrijorată de faptul că fuziunea poate reduce concurența în furnizarea anumitor echipamente de manipulare a mărfurilor în Europa.

Vicepreședintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Vom evalua cu atenție dacă tranzacția propusă ar afecta negativ concurența în furnizarea acestui echipament, ducând eventual la prețuri mai mari, în detrimentul clienților europeni”.

Este vorba despre echipamente precum macarale maritime, echipamente orizontale și echipamente mobile.

Pentru fiecare dintre acestea, fuziunea ar conduce la cote de piață combinate ridicate pe piețele deja concentrate, cu puțini furnizori alternativi rămași pe piața sau chiar cu lipsa totală a acestora, odată ce fuziunea ar fi încheiată.

Cargotec oferă echipamente și servicii în special pentru manipularea mărfurilor în porturi și terminale, precum și pentru transportul naval și rutier.

Konecranes oferă echipamente și servicii în special pentru ridicarea și manipularea mărfurilor în șantierele navale, porturi și terminale.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus