Oferte locuri de munca top

Vor fi platite granturile pentru capitalul de lucru

A fost deblocată a treia tranşă de plăți din Măsura 2 de ajutor de stat din fonduri UE, în valoare de 241 de milioane de euro.

Ministerul Economiei a anunțat că a obținut toate avizele aferente finanțării Măsurii 2, în vederea plății granturilor de capital de lucru.

Ordinul privind procedura care deblochează plățile a fost publicat seara trecută în Monitorul Oficial.

Ministerul va începe de astăzi să trimită contractele către beneficiari.

Beneficiarii trebuie să semneze în timp util contractele de finanțare.

Termenul de semnare a contractului de finanțare este de 20 de zile de la data sosirii contractului la bancă. În cazul în care contractele sunt semnate în cel mai scurt timp de către beneficiari, primele plăți se vor face începând de la mijlocul săptămânii viitoare.

Ordinea plăţilor se face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Numărul RUE estimat să fie depăşit la această tranșă este în jur de 16.000. Până în prezent, plățile au fost făcute până la RUE 9.633.

În luna ianuarie ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a avertizat că bugetul acestor măsuri a fost suplimentat în 2020 fără acoperire.

Măsura 2 a fost majorată de la suma de 265 de milioane de euro, din fonduri europene, la 765 de milioane de euro din fonduri UE, fără a exista un contract de finanțare europeană care să acopere acea sumă.

Inițial, în Măsura 2 exista finanțare pentru 4.000 de firme. Însă, după modificările legislative fără acoperire în bani, făcute în timpul campaniei electorale din 2020, numărul înscrierilor a ajuns la 22.000, din care 19.000 au rămas în lista de finanțare.

Astfel, Ministerul a întreprins anul acesta mai multe acțiuni de deblocare a resurselor de fonduri UE necesare încheierii acestei scheme de ajutor de stat și pentru grăbirea plăților.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

Sus