Oferte locuri de munca top

Vor fi lansate licitatii pentru noi drumuri in Bihor

Noi drumuri vor asigura legăturile necesare între localitățile aflate pe raza Zonei Metropolitane și municipiul Oradea.

Indicatorii tehnico-economici ai acestor proiecte au fost aprobați ieri de Consiliul Județean Bihor.

Centura Nojorid, împreună cu Centura Sântandrei, contract de circa 130 milioane lei

Un nou drum va asigura legătura dintre Centura Oradea – cartierul Grigorescu și Nojorid, spre localitatea Livada, spre centrul comunei și spre Apateu, prin două brațe rutiere. Practic, drumul va funcționa ca o centură a comunei Nojorid.

Centura va avea o lungime totală de 8,3 kilometri, cu o lățime de 7 metri, având câte o bandă pe sensul de circulație. De-a lungul drumului se va amenaja o pistă de biciclete, cu o lățime de 1,5 metri.

Președintele Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a declarat: „La intersecția cu drumul spre Livada, o zonă cu multe accidente, se va amenaja o girație. Din această girație și până la aeroport, drumul național va fi lărgit la 4 benzi. Noul drum ce va funcționa ca o centură a Nojoridului, plus lărgirea la 4 benzi a drumului național, va fluidiza circulația la intrarea în Oradea, dinspre Arad. Licitația pentru contractarea lucrărilor se va organiza în această iarnă, la pachet cu centura Sântandrei. În primăvara anului viitor vom începe efectiv lucrările, dacă nu se lungesc procedurile de achiziție. Într-un an și jumătate drumul va fi gata. Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene. Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Oradea și a celei din Nojorid.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lotul 2: Sector II (DJ797D, DJ797G, DJ797E, DJ797F) și Sector III (DJ797C)” cuprinde și indicatorii tehnico-economici pentru Centura Sântandrei. Valoarea totală pentru realizarea celor două centuri se ridică la 129.978.290 lei, inclusiv TVA.

Centura Oșorhei și reabilitare DJ, contract de peste 159 mil lei

Centura va avea o lungime de 5,8 kilometri, cu o bandă pe fiecare sens de circulație (7 metri lățime/sens).

Centura Oșorhei va porni din girația de pe Centura Oradea, înainte de trecerea peste calea ferată, și continuă spre drumul care duce spre satul Cheriu. Drumul va merge paralel cu liniile de cale ferată, trecând pe lângă Oșorhei. Va avea prima intersecție cu drumul județean care duce la Copăcel. Centura va vira apoi la stânga, printr-un pasaj peste calea ferată, și va reveni în Drumul Național DN1, în zona girației care duce spre satul Fughiu.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea, Lotul I: DJ767J (Sector 1) și DJ767E” cuprinde și reabilitarea drumului județean dintre localitățile Oșorhei și Copăcel. Drumul are o lungime 12,7 kilometri.

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a adăugat: „Vom organiza licitația pentru selectarea unui constructor. Dacă nu vor fi contestații, în primăvară vom avea un contract semnat și vom începe lucrările. În 18 luni ar trebui să fie gata. Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene. Circulația se va îmbunătăți considerabil, iar tranzitarea localității Oșorhei se va face fără ambuteiaj”.

Valoarea totală pentru realizarea Centurii Oșorhei și reabilitarea drumului județean este de 159.122.308 lei, inclusiv TVA.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus