Oferte locuri de munca top

Vor fi digitalizate arhivele proiectelor tehnice ale cladirilor din Bucuresti

Municipiul București se pregătește să realizeze preluarea, organizarea şi retro-digitalizarea arhivei fostului SC Institut Proiect București SRL.

Astfel va fi facilitat accesul la studiile și documentațiile din arhiva Institutului Proiect București pentru cetățeni, Primăria Municipiului București și primăriile de sector, precum şi alte instituții publice.

Înființat în 1953, Institutul „Proiect București” a realizat proiectarea ansamblurilor de locuințe din tot orașul București, fiind cel mai mare institut de proiectare din țară și cel mai valoros, domeniul de activitate fiind acela de proiectare a construcțiilor civile și social-culturale, subordonat Primăriei Generale a Capitalei.

Arhiva cuprinde Proiectele Tehnice și Detaliile de Execuție ale ansamblurilor de locuit, clădiri social-culturale, planurile de coordonare rețele în incinta ansamblurilor și stradale din București, PUG-uri, PUZ-uri și studii de fezabilitate.

În prezent arhiva se află în județul Tulcea, localitatea Pecineaga, și cuprinde aproximativ 66 de mii de dosare (unități arhivistice), care însumează 2 km liniari de arhivă.

Digitalizarea acestei arhive va avea și alte utilități precum:

* Documentarea și fundamentarea din punct de vedere urbanistic pentru a ușura procesul decizional din domeniile management urban, patrimoniu, planificare urbană și construcții;

* Informarea și punerea la dispoziție a cetățenilor/asociațiilor de proprietari a documentațiilor tehnice necesare referitoare condominiile construite în perioada 1953-1989 în vederea realizării cărților tehnice și a fundamentării tehnice a intervențiilor de consolidare, reparare, renovare a imobilelor condominiilor;

* Documentarea și fundamentarea din punct de vedere tehnic a deciziilor luate la nivelul autorităților publice a Municipiului București și a subunităților administrativ-teritoriale ale acestuia.

Cladiri rezidentiale, cu 10 niveluri, in autorizare langa Bucuresti

Proiectul de Hotărâre va fi supus votului consilierilor generali ai Capitalei în proxima şedinţă.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus