Oferte locuri de munca top

Vor fi dezvoltate parcuri industriale pe 26 ha

Pe terenuri ce cumulează o suprafața de peste 26 de hectare urmează să fie dezvoltate parcuri industriale. Aceste terenuri vor trece din proprietarea orașului Aleșd și a municipiului Beiuș în proprietatea județului Bihor, prin hotărâre a consiliului județean.

Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, a declarat:

Vom realiza aceste parcuri în parteneriat cu orașele respective și vom depune cerere de finanțare pentru ca toate lucrările să fie făcute din bani europeni.

În urma discuțiilor pe care le-am avut de la ADR Nord-Vest, am aflat că acum se definitivează ghidurile de finanțare, astfel încât vor fi puse la dispoziția celor care vor loca în aceste parcuri industriale granturi în valori consistente.

Credem că vor fi societăți comerciale interesate să vină în aceste parcuri industriale.

Sunt in curs de autorizare noi parcuri fotovoltaice in provincie

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) va administra, printr-un protocol încheiat cu Consiliul Județean Bihor, parcurile industriale din județ. De asemenea, ADLO identifică, totodată, terenurile oportune înființării parcurilor, întreprinde demersurile necesare și obține titlul de parc industrial pentru fiecare amplasament.

Amplasamentul pe care va fi înființat parcul industrial în orașul Aleșd are o suprafață de peste 8,6 de hectare, formată din două terenuri intravilane cu suprafața de 42.330 de mp, respectiv 44.229 de mp. Terenurile sunt poziționate în partea de vest a orașului Aleșd, în proximitatea Drumului European E60.

Suprafața terenului pus la dispoziție de Municipiul Beiuș este de 29,61 hectare, însă pentru dezvoltarea parcului industrial este necesară doar suprafața de 17,5 hectare. În acest caz, Consiliul Local Beiuș urmează, în urma protocolului de colaborare, să realizeze dezmembrarea terenului și transferul în proprietatea Județului Bihor a suprafeței ce face obiectul solicitării. Terenul se află în partea de nord-vest a Municipiului Beiuș, în vecinătatea Drumului European E79.

Județul Bihor are calitate de fondator a altor trei parcuri industriale, la Săcuieni, Tilegean și Tămășeu. De asemenea, autoritatea județeană intenționează să constituie și să dezvolte alte patru parcuri industriale, amplasate la o distanță de circa 40 de km de Municipiul Oradea, în zone care să asigure atragerea de investitori și de resursă umană.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus