Oferte locuri de munca top

Vom putea urmari online traseul cererilor depuse la Primaria Bucurestiului

Începând de astăzi, procesul de digitalizare a activităților din Primăria Municipiului București a fost extins la nivelul tuturor direcțiilor. Acestea vor folosi sistemul de management al documentelor și fluxurilor de lucru.

Conform Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, formatul de hârtie va fi treptat înlocuit cu cel electronic, inclusiv documentele primite fizic vor fi scanate, iar traseul și rezolvarea lor va fi facută electronic.

Dispar adresele de înaintare către direcții, utilizarea platformei informatice și primirea / trimiterea de sarcini prin intermediul platformei echivalează cu luarea la cunoștință și fac inutile adresele de înaintare și de răspuns.

Așadar, va dispărea și obiceiul tipăririi emailurilor și trimiterii lor spre rezolvare pe suport de hârtie.

Funcționarii primăriei vor avea semnătură electronică, asta grăbind diverse acte și aprobări.

Fluxurile de lucru în interiorul PMB vor putea fi urmărite online, monitorizate mult mai ușor și apoi constant optimizate. Așadar, se va vedea precis în ce zone / direcții se acumulează întârzieri, și dacă e nevoie de redistribuirea de personal pentru promptitudine mai mare în activitate.

Cladire mixta cu 9 niveluri, investitie a unor cunoscuti oameni de afaceri

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat: „Important pentru bucureștenii care vor adresa solicitări sau petiții, primăria nu va mai fi o cutie neagră. Cei care depun cereri vor putea urmări traseul solicitării lor, la fel cum urmăresc online traseul unei comenzi comerciale (și știu exact că produsele comandate se află în depozit sau la curier sau pe traseul către ei).

Acest proces de digitalizare se va petrece treptat, cu o fază de rodaj pentru următoarele 4-5 săptămâni, urmată de cel mult două luni pentru mutarea în online a documentelor și proceselor birocratice care acum sunt pe hârtie (Vor fi câteva excepții care decurg din cadrul legal, cum ar fi de pildă în interacțiunea cu sistemul de justiție, care cere în diverse împrejurări acte originale, pe suport de hârtie).”

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus