Oferte locuri de munca top

Vom avea Scoala Profesionala Metropolitana in Bucuresti

Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București – este un proiect ce va fi implementat de primăria Capitalei împreună cu cele șase primării de sector.

În acest sens a fost semnat ieri un acord de parteneriat între primarii Bucureștiului și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, alături de partenerii sociali.

Aceștia urmăresc satisfacerea nevoii de muncitori calificați în acord cu solicitările de pe piața muncii din Capitală.

Ministerul Educației are în vedere susținerea învățământului dual și va alocă fonduri destinate exclusiv dezvoltării acestui domeniu. În momentul de față, în negocierile cu Comisia Europeană, există aproape 490 milioane de euro destinați susținerii învățământului profesional, îndeosebi sub formă învățământului dual, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Partenerii sociali ai acestui proiect sunt:

  1. Sebastian Metz – director general Camera de Comerţ și Industrie Româno –Germană (AHK România)
  2. Iuliu Stocklosa – președinte Camerei de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti
  3. Timura Viehmann – director calitate și organizare Turbomecanica
  4. Călin Ile – președinte – Federația Industriei Hoteliere din România
  5. Cezar Bârlădeanu – manager training, dezvoltare și învățământ dual Engie România
  6. Irina Munteanu – director general adjunct Veolia România
  7. Cristian Gabriel Pascu – președinte Asociația pentru Studii și Proiecte de Recalificare Profesională
  8. Eugen Ilea – președinte – Federația Națională a Asociațiilor de Părinți București

Materialele de izolatie, mai scumpe

Printre obiectivele acestei inițiative se numără: elaborarea unei hărți referitoare la nevoia de muncitori calificați, pe zone, sprijinirea înființării de centre de informare și consiliere permanente pentru legătura cu mediul economic și părinți/elevi/alți factori interesați, înființarea unor centre pentru formarea și perfecționarea profesorilor /maiștrilor/ instructorilor/ tutorilor de practică, pe domenii, susținerea acțiunilor de introducere în nomenclatorul de meserii a unor calificări noi, solicitate de operatorii economici.

Primarul General, Nicușor Dan, a declarat: ”Avem de schimbat multe în acest domeniu, dar mai ales trebuie să schimbăm două lucruri. O dată, consider că este bine să existe o corespondență între ceea ce face școala și nevoile curente ale societății. Apoi, avem de schimbat mentalitatea. A avea o meserie este unul dintre cele mai onorabile lucruri pentru ține și pentru comunitatea în care trăiești. Trebuie să facem toate eforturile pentru că astfel de lucruri să devină o normalitate și să stăm împreună la aceeași masă cu toți cei care își doresc să schimbe în bine locul în care trăim.”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus