Oferte locuri de munca top

Vom avea inca 15 noi statiuni turistice

Guvernul a aprobat astăzi 15 noi zone sau comune care se vor număra printre stațiunile turistice ale României. În acest mod, investitorii vor putea accesa fonduri europene nerambursabile pentru a realiza structuri de cazare în noile stațiuni turistice.

Solicitările și documentaţiile au fost depuse de către autorităţile administraţiei publice locale, iar Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a verificat ȋndeplinirea criteriilor legale, reprezentanții săi efectuȃnd inclusiv vizite la faţa locului.

Zona turistică a municipiului Baia Mare, județul Maramureș

Datorită factorilor naturali de cură (aer, ape minerale, bioclimat etc.), localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând 2268 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 4 stele/margarete.

Comuna Lerești, județul Argeș

Comuna Lerești este situată în zona nordică a județului Argeș, la contactul dintre Depresiunea Câmpulung Muscel cu zona montană a Munților Iezer din Carpații Meridionali.

Comuna este formată din trei sate: Voinești, Lerești și Pojorâta.

Aceasta îndeplinește criteriile minime obligatorii pentru atestarea stațiunilor turistice de interes local și întrunește un punctaj de 140 puncte la criteriile suplimentare, față de minimul de 90 de puncte necesare pentru atestarea ca stațiune turistică de interes local.

Zona turistică Nucet – Vârtop, județul Bihor

Zona turistică Nucet – Vârtop este situată în sud-estul judeţului Bihor, la limita cu judeţul Alba, în partea de vest a României, la poalele Munţilor Bihor, pe Valea Băiţei, pe Drumul Naţional DN 75, care face legătura spre est cu judeţul Alba, iar spre vest cu DN 76, respectiv Oradea-Deva, la o distanță de 12 km faţă de oraşul Ştei, la 92 km faţă de Oradea şi la 63 km faţă de Câmpeni (judeţul Alba).

Comuna Sâncraiu, județul Cluj

Comuna Sâncraiu se află în relativa apropiere a două orașe importante din punct de vedere economic și socio-cultural, la 57,9 km de orașul Cluj-Napoca, și la 66,6 km de orașul Zalău.

Principalul drum județean care străbate comuna este DJ 103J.

Edificarea unei cladiri cu 14 niveluri, in autorizare

Formele de turism practicate sunt: turismul rural, care include o gamă largă de modalități de cazare, evenimente, festivități, sporturi, alte distracții și activități de petrecere plăcută a timpului liber etc.

Comuna Sita Buzăului, județul Covasna

Comuna Sita Buzăului, este situată în depresiunea Întorsura Buzăului, în vecinătatea orașului Întorsura Buzăului, în valea râului Buzău, în județul Covasna, pe DN10, la altitudinea de 690-740m., vârfurile din jur având înălțimea în jur de 1000 de metri. Împreună cu comunele Barcani, Vama Buzăului și Orașul Întrosura Buzăului formează depresiunea Buzaelor.

Zona turistică a orașului Vlăhița, județul Harghita

Orașul Vlăhița este situat în zona sudică a județului Harghita, în sectorul sudic al Munților Harghitei.

Localitățile componente ale orașului sunt: Vlăhița (reședința orașului), Băile Homorod și Minele Lueta.

Zona turistică Cinciș-Cerna, comuna Teliucu Inferior, județul Hunedoara

Comuna Teliucu Inferior este situată în zona central-sudică a județului Hunedoara, pe malul drept al râului Cerna-Mureșana. Stațiunea se afla la 10 km de Municipiul Hunedoara, spre sud, pe DJ 687D.

Este învecinată la nord cu Municipiul Hunedoara, la sud cu Municipiul Hateg, la est cu orașul Calan, la sud-est cu comuna Bretea Mureșană, iar vecinii de la vest sunt comuna Ghelari și comuna Toplița.

Comuna Râu de Mori, județul Hunedoara

Comuna Râu de Mori este situată în zona sud -estică a județului Hunedoara, în sectorul Munților Retezat și la limita sudică a Depresiunii Hațegului.

Zona turistică a comunei Șisești, județul Maramureș

Comuna Șișești este așezată în partea centrală a județului Maramureș la distanța de 11 km de Baia Mare și la 2 km de orașul Baia Sprie. Are în componența sa localitățile: Șișești, Dănești, Bontăieni, Negreia, Șurdești, Cetățele și Plopiș.

O noua centura rutiera: proiect gata de licitare

Comuna Ieud, județul Maramureș

Accesul în comuna Ieud se realizează pe cale rutieră, pe traseul drumului județean DJ 186C care străbate comuna, Ieudul fiind așezat la sud de DJ186 Vadu Izei – Săcel, intersecția de la intrarea în Bogdan Vodă. Distanța față de drumul european E58 este de 30 km.

Orașul Broșteni, Județul Suceava

Orașul Broșteni este poziționat în sud-vestul județului Suceava, la granița cu județele Neamț și Harghita, în partea de sud-est a bazinului Dornelor, pe cursul mijlociu al râului Bistrița, împrejmuit de munții Bistriței și munții Stânișoara.

Comuna Fârdea, județul Timiș

Comuna Fârdea este situată în extremitatea estică a judeţului Timiş, la poalele munţilor Poiana Ruscă, la o distanță de 114 km de municipiul Timişoara, 32 km de municipiul Lugoj și la aproximativ 15 km de vârful Padeș, cel mai înalt vârf al Munților Poiana Ruscă (1374 m).

Comuna Murighiol, Județul Tulcea

Comuna Murighiol este situată în partea estică a județului Tulcea, la 45 km de municipiul Tulcea pe șosea și 53 km pe apă și este alcătuită din 7 sate: Murighiol reședință de comună, Plopu, Sarinasuf, Colina, Dunavățul de Sus, Dunavățul de Jos și Uzlina, sate componente.

Zona turistică a comunei Costești, Județul Vâlcea

Comuna Costești este situată în Nord-Vestul județului Vâlcea, într-o zonă depresionară, mărginită de râul Bistrița și râul Costești, la poalele Munţilor Căpăţânii. Comuna este compusă din patru sate: Costești, Văratici, Bistrița și Pietreni.

Comuna Urechești, județul Vrancea

Comuna Urechești se află în partea de sud a județului Vrancea, într-o zonă de câmpie, pe malul stâng al râului Oreavu, în partea de sud a județului Vrancea, la 18 km. de municipiul Focșani. Are în componență un singur sat – localitatea Urechești (sat reședință de comună).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus