Oferte locuri de munca top

Vom avea 3.000 km de trasee cicloturistice

Bugetul pentru finanțarea proiectelor de cicloturism a fost accesat integral.

Finanțarea este acordată prin Componenta 11 – Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministerul Dezvoltării a primit 17 de cereri de finanțare, în valoare totală de 685,46 milioane euro pentru amenajarea a 6.982 km de trasee cicloturistice. Cererile depuse depășesc de peste două ori și jumătate bugetul alocat de 247,5 milioane de euro. Acest buget asigură amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice.

Rezultatele vor fi publicate pe 19 decembrie 2022.

În cadrul Priorității de Intervenție 1 – Trasee mixte, autoritățile administrației locale au depus 10 cereri de finanțare, în valoare totală de 643,63 milioane de euro, pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice.

Pentru realizarea de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) sau de structurile teritoriale ale acesteia, în cadrul Priorității de Intervenție 2 – Trasee pe  diguri, au fost depuse 7 cereri de finanțare, în valoare totală de 41,83 milioane de euro, pentru amenajarea a 426,08 km trasee cicloturistice.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale.

Odată cu încheierea acestui apel, Ministerul Dezvoltării a finalizat toate apelurile de proiecte finanțate prin PNRR din cadrul jaloanelor asumate, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus