Oferte locuri de munca top

Volumul lucrarilor de constructii, mai ridicat ca anul trecut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în iulie față de luna precedentă, fiind totodată mai mare decât cel din luna similară a anului trecut, după cum arată cele mai noi date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Mai exact, volumul lucrărilor de construcții a fost în luna iulie mai mare cu 1,5% față de luna iunie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Creşterea este evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+6,3%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curentei au scăzut cu 5,1%. Similar și cele de e de reparaţii capitale

Pe obiecte de construcţii, a crescut volumul lucrărilor de construcţii inginereşti (+3,3%) şi construcții rezidenţiale (+0,3%).

Lucrările de construcții clădiri nerezidenţiale au scăzut cu 6,0%.

Iulie 2023 comparativ cu iulie 2022

Volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare cu 15,9% în iulie 2023 comparativ cu aceeași lună de anul trecut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+23,8%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,1%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+37,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+8,1%) în vreme ce clădirile rezidenţiale au scăzut cu 13,4%.

Preturi in scadere la unele materiale de constructie

Perioada 1.I-31.VII.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primele șapte luni ale anului față de aceeași perioadă din 2022, cu 13,1%.

Această creştere a fost evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+32,4%), lucrările de construcţii noi (+11,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+32,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+0,8%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,6%.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus