Oferte locuri de munca top

VO Sanmartin: cum avanseaza lucrarile

Primul strat de asfalt ar trebui turnat pe Varianta ocolitoare a localității Sânmartin, din județul Bihor, în luna august.

Mai mult, lucrările, începute în a doua jumătate a lunii octombrie, anul trecut, avansează într-un ritm susținut.

Până în prezent, au fost finalizate terasamentele (săpătură, îmbunătățire teren de fundare cu lianți hidraulici, strat formă și strat fundație asfalt) și au fost montate prefabricatele la nivelul podețelor.

În următoarea perioadă vor fi montate prefabricatele la nivelul podurilor și va începe forarea piloților pentru viitorul pasaj peste Centura Oradea.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 m.

Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu lățimea de 3 m și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din Construcții Erbașu SA – lider de asociere, Vahostav–SK as – Drumuri Orășenești SA – Procons Group SRL.

Modernizarea unui drum strategic va costa peste 12 mil euro

Termenul de execuție a drumului este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei (inclusiv TVA).

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus