Oferte locuri de munca top

Vinci participă la construcţia sistemului de canalizare londonez

OrficeReprezentanţa Vinci pentru proiecte majore a semnat la începutul acestei săptămâni un contract de lucrări în partea estică a conductei gigant de canalizare din Londra ce va străbate Tamisa.

Valoarea contractului cu o durată de 7 ani este de 858 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

Lotul de lucrări cuprinde construcţia a două secţiuni de tunel, una de 5,5 km şi un tunel de conexiune de 4,6 km atât pentru scurgerea apelor pluvial cât şi pentru apa menajeră în partea estică a capitalei britanice.

Conductele vor fi construite la 45 respectiv 65 de metri sub pământ. Tunelul principal va avea un diametru interior de 7,2 m iar porţiunea de conexiune 5 m. Secţiunea estică include şi lucrări pe Tamisa şi structuri de conexiune cu actuala canalizare a oraşului.

Lucrările vor începe în 2016 şi au termen de finalizare 2024 iar în prezent companiile se ocupă de proiectare şi stabilirea metodelor de lucru. Proiectul face parte din programul de reînnoire a canalizării oraşului Thames Tideway Tunnel care prevede construcţia a 25 de km de conducte.

Vinci Construction Grands Projets va lucra la acest proiect cu o altă subsidiară din cadrul grupului Vinci, Bachy Soletanche Ltd. Din asociere mai face parte compania Costain. Consorțiul a semnat contractul de lucrări de canalizare cu grupul de investitori concesionari ai proiectului, Bazalgette Tunnel Limited.

Sus