Oferte locuri de munca top

Vinci Construcţii obţine un contract de aproape 1 miliard de euro

Un consorţiu format din Vinci Construcţii și Spie batignolles a câștigat contractul pentru construcţia unei linii de tren urban în zona Parisului.

Société du Grand Paris a selectat oferta depusă de această asociere pentru construcţia secţiunii T3C a liniei 12-Sud între staţiile Fort d’Issy și Villejiuf Louir Aragon.

Valoarea brută a contractului atribuit este de 926 de milioane de euro, investiţie ce presupune construcţia unui tunel de 8 km folosind două utilaje de foraj cu diametrul de 10 m.

Pe traseu vor fi construite cinci noi staţii: Châtillon Montrouge, Bagneux, Arcueil-Cachan, Villejuif Institut Gustave Roussy și Villejuif Louis Aragon.

Durata de realizare a lucrărilor este de 70 de luni de la începerea lor, potrivit datelor furnizate de constructorul francez Vinci.

Construcţia secţiunii T3C este un proiect major care presupune eforturi logistice deosebite. Printre utilajele folosite se numără și două mașini de forat cu diametrul de 10 m care vor opera simultan. Proiectul presupune îndepărtarea a 3,2 milioane de tone de sol și înlocuirea cu 470 de mii mc de beton. Staţia Villejuif Gustave-Roussy va avea un diametru de 65 m și 42 m adâncime și va face conexiunea dintre liniile 15 Sud și 14Sud din capitala franceză.

Proiectul va antrena un personal de 900 de oameni. “Proiectul Grand Paris Express este unul strategic pentru viitorul economic al zonei metropolitane a Parisului. Acesta va crea locuri de muncă și va face accesibile mai multe regiuni. Acest proiect este o mare provocare tehică dar și la nivel de resursă umană.”, a precizat Xavier Huillard CEO al VINCI.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus