Oferte locuri de munca top

Viitorul sediu al CJ Bihor va fi finantat cu fonduri europene

Proiectul de realizare a viitorului sediu al Consiliului Județean Bihor a făcut un pas înainte.

La procedura de achiziție publică organizată în vederea atribuirii contractului de reabilitare a clădirii fostei Policlinici Mari din Oradea, care va adăposti sediul CJ Bihor, a participat un singur ofertant.

Contractul are o valoare estimată de circa 26 milioane lei fără TVA.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene.

Pentru acest contract sigura ofertă a fost depusă de asocierea de firme Drum Asfalt, Constructorul Sălard și Drumuri Bihor,

Contractul prevede lucrări pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, reabilitarea și transformarea acesteia în sediu al Consiliului Județean Bihor.

Potrivit caietului de sarcini, vor fi efectuate lucrări de consolidare locală, recompartimentări și finisaje interioare, intervenții la șarpanta exterioară, la fațade, vor fi refăcute instalațiile electrice, sanitare și termice, precum și cele de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare și vor fi extinse anumite spații prin mansardare.

De două ori participant la aceeași licitație

Pentru acest proiect a mai fost lansată o licitație în primăvara anului trecut.

La aceasta, a mai participat și firma Euras, pe lângă asocierea de firme Drum Asfalt, Constructorul Sălard și Drumuri Bihor.

La acel moment, finanțarea proiectului era prevăzut să fie realizată din fonduri bugetare ale Consiliului Județean Bihor.

Licitația a fost finalizată cu semnarea contractului în 7 septembrie 2020 cu asocierea de firme Drum Asfalt, Constructorul Sălard și Drumuri Bihor.

Pentru a fi reabilitată din fonduri europene și nu din împrumuturi sau fonduri ale consiliului județean, a fost semnat în noiembrie 2020 un act adițional cu câștigătorul licitației pentru rezilierea contractului.

În ședința din 27 aprilie 2021, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați pentru reabilitarea fostei Policinici Mari.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții se ridică la 36.514.700 lei, inclusiv TVA, conform documentației tehnico-economice întocmite de proiectantul Novartis SRL.

Față de vechea valoare este o creștere de aproximativ 13-14%, dar sunt anumite aspecte care nu au fost luate în calcul în vechiul proiect, cum ar fi cele ce țin de eficiență energetică și anumite elemente de care trebuie ținut cont la reabilitarea unui monument istoric.

Acestea nu au fost tratate în vechiul proiect, de exemplu picturile sau balustrăzile monumentale.

Imobilul din Calea Republicii nr. 35 este monument de categoria B. Clădirea a fost construită la începutul secolului XX ca Palat al Finanţelor.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

 

 

Sus