Oferte locuri de munca top

Viitor parc industrial in Vrancea

În vederea construirii Parcului Industrial Vrancea a fost pregătit dosarul pentru depunerea spre finanțare din fonduri europene, în cadrul Programului Regional, apel care urmează să fie lansat în această primăvară

Valoarea estimată a investiției este de 46 milioane de euro.

Viitorul parc industrial urmează să fie construit pe un teren cu suprafața de 47 hectare, situat pe raza comunei Garoafa, cu ieșire la DN 2 E85.

Consiliul Județean Vrancea a obținut titlul de Parc Industrial de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Au fost elaborate toate documentațiile la nivel de Plan Urbanistic Zonal și Studiu de Fezabilitate, inclusiv toate avizele pentru utilități.

CJ Vrancea a făcut demersuri pentru asigurarea tuturor utilităților necesare: canalizarea și apa sunt asigurate prin proiectul de extindere a acestor utilități în comuna Garoafa, pentru energia electrică a fost obținut avizul de racordare în septembrie anul trecut, în baza studiului de racordare, iar la sistemul de gazele naturale Parcul urmează să fie racordat în cadrul proiectului depus de Primăria comunei Garoafa.

Accesul în Parcul industrial va fi realizat printr-un sens giratoriu pe E85, conform avizului CNAIR din aprilie anul trecut. De asemenea, parcul va cuprinde o parcare cu 80 locuri pentru tiruri și 300 de locuri pentru autovehicule.

Nu în ultimul rând, operatorii economici care se vor instala în Parc vor beneficia de facilități fiscale potrivit legislației în vigoare, precum și de ajutoare de stat prin scheme de minimis.

Investitie de circa 8 mil euro pentru o unitate de productie

Crearea unui parc industrial în județul Vrancea reprezintă una dintre principalele căi pentru dezvoltarea economiei județului, prin atragerea și stimularea investițiilor private, care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea infrastructurii.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus