Oferte locuri de munca top

Viitor domeniu schiabil in zona Pesterii Padina

A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al domeniului schiabil „Cocora”, prin care va fi identificat cel mai bun și conservator mod de dezvoltare a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina.

Edilii județului Dâmbovița își doresc să realizeze una dintre cele mai frumoase și atractive destinații turistice montane din România.

Din primele date, pârtia va pleca din zona Vârfului Cocora, de la aproximativ 2.160 metri altitudine, iar baza acesteia va fi în Platoul Padina, la 1.500 metri altitudine. Lungimea estimată, la acest moment, este de aproximativ 2.700 metri.

Prin acest studiu de fezabilitate va fi stabilită cea mai bună variantă de amenajare a Pârtiei Cocora, precum și a celorlalte facilități necesare unui turism durabil și atractiv:

▫️  Instalațiile de transport telescaun-telegondolă și teleschi;

▫️  Instalație de înzăpezit;

▫️  Bandă transportoare cu lungime de cca 320 m, dedicată în special utilizării de către schiorii echipați;

▫️  O zonă de belvedere. Acesta va primi minimum 150 de persoane și va fi amplasată astfel încât să permită accesul facil din zona pârtiei și dinspre stația instalației de transport;

▫️  Apreschiul va fi o construcție individuală care va adăposti 400 de persoane. În această zonă, va fi posibilă montarea unei scene pentru organizarea de concerte în aer liber;

▫️   Centru de închiriat echipament sportiv (echipament de schi, biciclete, sănii);

▫️  Școală de schi;

▫️   Restaurante, cafenele, ceainării, suveniruri, punct de informare turistică;

▫️  Parcare auto, structurată pe 3 zone pentru 565 de autoturisme și 20 de autocare;

▫️  Pistă de biciclete.

Pregatiri pentru realizarea unui nou spital

”Contractul face parte din efortul nostru susținut de a transforma județul Dâmbovița într-unul din polii turismului montan național și este o etapă deosebit de importantă pentru dezvoltarea Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus