Oferte locuri de munca top

Viitoare parcare subterana in fata Garii Brasov

O parte din problema parcărilor din municipiul Brașov ar putea fi rezolvată. Edilii vor să construiască în faţa Gării Braşov o parcare subterană, pe mai multe niveluri, complet acoperită.

În prezent, reprezentanții Primăriei Brașov întocmesc documentația tehnică în vederea lansării licitației pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru amenajarea acestei parcări.

Parcarea va fi prima care va permite și accesul mașinilor cu GPL. De asemenea, va avea şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi va permite achitarea cu bancnote, cu monede, dar şi cu cardul. Sistemul de iluminat va fi cu led şi cu telegestiune.

La suprafaţă va fi amenajată o zonă verde, potrivit informațiilor oferite de autoritățile locale.

“Se propune amenajarea unui amplu parcaj subteran, pe mai multe niveluri. Acest spaţiu de parcare, vital pentru zona gării, va descongestiona circulaţia pe cele mai importante artere, ducând şi la posibila renunţare la modul impropriu de parcare a autoturismelor practicat în prezent precum şi reducerea emisiilor de CO, NOx, VOCs, PM10 și CO2 prin reducerea numărului de vehicule aflate în căutarea unui loc de parcare, minimizarea ambuteiajelor, reducerea nivelului de zgomot și vibrații”, se arată în proiect.

Pentru terminalul de transport şi pentru traseul pentru biciclişti, primăria plănuiește să obţină finanţări europene. În schimb, pentru parcarea subterană banii ar urma să fie alocaţi de la bugetul local.

“Gara este una dintre zonele importante ale orașului nostru, având în vedere că reprezintă una dintre principalele porți de intrare. Modul în care turistul percepe orașul începe cu această zonă. Tocmai de aceea, având în vedere că nu ni s-a permis să ne implicăm în reabilitarea gării, vrem ca zona din fața gării să fie la nivelul pe care Brașovul îl merită. Astfel, va exista un nou terminal pentru transportul public, la care se va adăuga această parcare și celelalte amenajări de deasupra parcării, traseul pentru biciclete care va face legătura între cartierul Astra și Centrul orașului”, a precizat primarul George Scripcaru.

Proiectantul care va câștiga licitația va avea un termen de șapte luni să realizeze studiul și proiectul.

“Necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona gării cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a acestei zone a municipiului în scopul creşterii atractivităţii acestuia atât pentru cetăţenii săi cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic. Deoarece în viitorul apropiat se preconizează a se construi Terminalul de transport urban în Gara Braşov, este necesară construirea acestei parcări, astfel încurajându-se utilizarea sistemului de transport public, cu un impact direct asupra calității vieții în Municipiul Brașov prin scăderea emisiilor poluante generate de traficul urban dar și prin eliminarea congestiilor”, au motivat reprezentanții Primăriei Brașov necesitatea realizării investiției.

 

 

Citiți și:

Selectie de oferte pentru centrul comercial Tiglina, Galati

Hala de depozitare de circa 18 mii mp

Constructia unei noi fabrici va demara anul viitor

 

Un ansamblu cu 12 blocuri a primit autorizatia de construire

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus