Oferte locuri de munca top

Viaduct nou, pe DN 29D

Un nou viaduct urmează să fie construit pe drumul național DN 29D, proiectul fiind recent aprobat.

Comitetul Tehnico-Economic (CTE) al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași a aprobat Studiul de fezabilitate pentru realizarea unui nou viaduct pe DN29, Botoșani – Ștefănești, în zonă rămasă nemodernizată

După avizul CTE al DRDP Iași urmează avizarea finală de la CNAIR.

Valoarea totală a investiției este de 15 milioane de euro.

Potrivit soluției tehnice avizate, în zona cea mai afectată de alunecările de teren va fi construit un viaduct pe o distanță de 610 metri, asemănător celorlalte trei deja realizate în proiect. Acesta va avea 20 de deschideri

Primul tronson va fi stabilizat prin îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți hidraulici, realizarea unui dren longitudinal și a unui șanț pereat din aval către amonte.

Pe al doilea tronson se va realiza, pe lângă îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți hidraulici, o structură de beton armat cu rol de susținere a umpluturilor și de preluare a apelor pluviale și casiuri la un interval de maxim 25 de metri pentru descărcarea apelor pluviale de pe platforma drumului.

Pe cel de al treilea sector, cel mai afectat de alunecarea de teren, se va realiza un viaduct înecat pe o distanță de 610 metri.

Oferta castigatoare, reevaluata, pentru reabilitarea unui tronson DJ

Viaductul face parte din investiția de reabilitare a sectorului de drum Botoșani – Ștefănești km 18+500 – km21+000, sector afectat de alunecări de teren.

”Alături de reprezentanții CNAIR și de domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, vom identifica cele mai bune soluții pentru ca acest proiect să fie realizat în cel mai scurt timp, iar drumul Botoșani – Ștefănești să se ridice la statutul de Poartă de intrare în Uniunea Europeană” a declarat deputatul Dan Constantin Șlincu.

Pentru elaborarea SF-ului pentru modernizarea drumului DN29, Botoșani – Ștefănești 18+500 – km21+000 a fost depusă o singură ofertă, cea a companiei Like Consulting SRL. Contractul cu această firmă a fost atribuit pe 28 martie 2023. Valoarea totală a achiziție este de 368.000 lei fără TVA.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus