Oferte locuri de munca top

Versiunea oficiala POR transmisa la CE

Euro_coins_and_banknotesVersiunile oficiale ale Programulului Operational Regional 2014-2020 (POR) si Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 (POCA) au fost transmise catre Comisia Europeana.
Liviu Dragnea, viceprim-ministru, a precizat:
”Discutam de programe in valoare de sapte miliarde de euro. Practic, in cel mult trei luni de zile, aceste programe vor fi avizate si semnate de Comisie, urmand ca, imediat dupa ce semnam oficial, sa incepem sa finantam proiecte. Mai sunt doua sau trei luni de zile maxim.”
Programul Operational Regional 2014-2020 are o alocare de 6,7 miliarde de euro (inclusiv rezerva de performanta), reprezentand sprijinul financiar al Uniunii Europene (UE), prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
”Astept toate autoritatile locale sa aiba deja documentatiile facute conform ghidului care este public in asa fel incat imediat, de a doua zi de cand primim aprobarea de la Comisie, sa putem depune proiecte. Nu mai vrem ca, in acest exercitiu financiar, sa mai existe ani pierduti. Pentru ca am avut, din pacate, pana in 2012, de exemplu, la noi, la POR, absorbtie de 656 de milioane in sase ani, deci o medie de 100 de milioane de euro pe an, si, cand am preluat, am ajuns la absorbtie de 1,2 miliarde de euro pe an. Ani pierduti pentru dezvoltare. Acum avem toate conditiile, toate procedurile simplificate, pentru ca imediat, in noiembrie, sa poata sa fie depuse proiecte.”, a precizat Liviu Dragnea.
Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 beneficiaza de un sprijin din partea UE de 553,19 milioane de euro din Fondul Social European.

Sus